Afvalbrengstation ROVA gaat eerder dicht dan verwacht

Meppel - Het afvalbrengstation van de ROVA sluit eerder haar deuren.

Niet vanaf 1 oktober, maar één maand eerder gaat het afvalbrengstation van de ROVA dicht. De nieuwe eigenaar heeft het milieuterrein gekocht op voorwaarde dat hij per 1 oktober over een geheel opgeruimd bedrijfsperceel kan beschikken. Voor de ontruiming van het terrein staat een maand werk.
Het ROVA-terrein is afgelopen voorjaar aangekocht door een inzamelbedrijf van bedrijfsafval. Dit soort specifieke bedrijfsterreinen, zoals het afvalbrengstation aan de Hesselterlandweg, zijn dun gezaaid in de regio. Het terrein voldoet aan bestemmingsplaneisen en bezit de nodige milieuvergunningen.

‘Door de onverwacht snelle verkoop van het ROVA-terrein en de extra tijdslimiet die de koper stelde, kwamen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Snelheid was geboden’, antwoorden B&W op vragen van de VVD-fractie. Op zaterdag 3 september kunnen inwoners van Meppel en de regio voor het laatst hun afval kwijt bij de ROVA op industrieterrein Noord. De gemeente Meppel moet nu nog sneller omschakelen en een aantal praktische zaken regelen. De in het najaar geplande informatieavond moet worden vervroegd. Meppel beloofde enkele aanpassingen aan het afvalbrengstation van de gemeente Westerveld te betalen en te regelen, vóórdat haar inwoners zich met volgeladen aanhangers slooppuin en tuinafval aan de slagboom van het Havelter terrein melden. Ook de pasjes waarmee Meppelers en Nijeveners grof afval kunnen brengen in de buurgemeente moeten met spoed worden ingevoerd.
 

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!