Fietsers klaar voor Ventoux-monstertocht

Meppel - Met nog twaalf dagen te gaan voor de start van de Monstertocht Meppel-Mont Ventoux worden de komende dagen de laatste kilometers gereden.

Ook komt de begeleidingsgroep nog één keer bij elkaar en wordt met een tevreden gevoel teruggekeken op alle acties die werden opgezet om geld te verdienen voor het goede doel. Het gestelde doel van 20.000 euro binnenhalen voor de stichting Mont Ventoux is ruimschoots gehaald, het team MMVT rust echter zeker niet op zijn lauweren. De grens van dertig mille is overschreden en de meeste voorbereidingskilometers zijn gemaakt, maar de allerlaatste actie vindt plaats bij het vertrek van het team op zaterdag 20 augustus, de dag van de start van de monstertocht.

Plichtplegingen

Op die dag staan de ‘monsters’, zoals de groepsleden al liefdevol worden genoemd, om half negen klaar op het Kerkplein voor wat plichtplegingen, om een half uurtje later weggeschoten te worden. De deelnemers uit Meppel, Steenwijk, Hoogeveen, Groningen, Koekange, Nijeveen en Doorwerth staan voor de uitdaging om bijna 1.400 kilometer naar de Mont Ventoux te fietsen. Iedereen kan de fietsers uitzwaaien, maar voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om voor een vrijwillige bijdrage een flink aantal kilometers mee te fietsen. De eerste etappe gaat van Meppel naar Duisburg over naar schatting 166 kilometer en leidt via Nieuwleusen, Raalte, Lochem en Lichtenvoorde naar Duitsland.

Reeks acties

Vanaf het moment dat in het najaar van 2015 besloten werd een monstertocht te rijden voor KWF Kankerbestrijding, een initiatief van Dick Bakker uit Meppel en Jan-Willem Schuurman uit Steenwijk, kwam langzaam een reeks acties op gang die, achteraf gezien, veel geld hebben opgebracht. Opvallend was de grote variatie van de activiteiten. Dat de deelnemers niet alleen kunnen fietsen, werd duidelijk met de wijnactie rond de feestdagen. Er werden zoveel flessen ‘Ventouxwijn’ verkocht, dat eigenaar Alexander Kisjes van de Meppeler Mitra een mooie reis op uitnodiging naar Zuid-Afrika kon maken.

Dan waren er de Pubquiz bij Herberg ’t Plein in juli, het Ventoux Concert van eind april in de Grote Kerk, de aanwezigheid bij markten in de regio en de organisatie van het concert van Absolutely Floyd in Oosterbeek. Met de 24 uurs spinningmarathon in het najaar en het Koningsdag Spinning Event op de Meppeler Groenmarkt was er uiteraard ook een sportief element, waar door een groot aantal familieleden, vrienden en andere betrokkenen aan werd deelgenomen.

Kilometers

De groep MMVT’ers groeide in de afgelopen maanden steeds meer naar elkaar toe. Na de wintertrainingen bij sportschool Go For It Welness werden buiten tot nu toe duizenden kilometers gemaakt met gezamenlijke tochten naar de Sallandse Heuvelrug, Friesland, het Teutoburger Wald in Duitsland en de Posbank. De speciale gesponsorde Bioracertenues met het kenmerkende roodblauwe logo, vielen in de wijde regio op en gaan dat ook doen op de route Meppel - Mont Ventoux. In elf dagen tijd wordt de rit naar de kale berg in de Vaucluse gemaakt, met welgeteld één rustdag.
Voor de routeplanners doemden problemen op nadat deelnemer Richard Verf met zijn vrouw Loïs Veenman – lid van de begeleidingsgroep - en een aantal andere motorrijders het deel van de route tot aan de Franse stad Besançon verkende.

De uitgestippelde route van de eerste etappe naar Duisburg bleek toch niet over allemaal goede wegen te gaan. Dit werd vorige week tijdens een lange avondsessie alsnog aangepast. De aankomst staat gepland op dinsdag 30 augustus, twee dagen voordat de hardlopers en wandelaars voor de Stichting Mont Ventoux de berg gaan beklimmen. Nóg een dag later is het de beurt aan de fietsers, waaronder ook weer een aantal MMVT’ers. In deze krant uitgebreid aandacht voor de Monstertocht en de aansluitende beklimmingen voor de grote stichting.
Info: www.mmvt.nl

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!