Kunstenaar uit Schipborg maakt glasobject voor winkel in Zuidwolde

Zuidwolde / Schipborg - Drentse kunstenaar Linda van Huffelen uit Schipborg heeft een glasobject geplaatst in het nieuwe pand van Bosscher Delicatessen in Zuidwolde.

Vanuit Schipborg maakt Linda van Huffelen kunstwerken van glas met de techniek glasfusie. Hierbij worden platen glas gesneden en samengesmolten tot
kleurrijke kunstwerken. De kunstenares over het werk: 'De meanderende stroom glas in regenboogkleuren symboliseert samenwerking en verbinding. Er zijn verschillende stromen binnen het water, maar ze leiden naar dezelfde plek, hetzelfde doel. Het reliëf geeft de dynamiek en kracht weer waarmee richting doel wordt gegaan. Dit is geen kabbelend beekje, maar een snelstromende beek, zoals Drenthe er vele kent.' Dit object is samengesteld uit circa 10.000 stukken glas, die met veel reliëf zijn samengesmolten. Glas golft zich over andere kleurbanen.

Jan Bosscher is als noten- en zuidvruchtenspecialist uit Zuidwolde aanwezig op vele markten in Noord-Nederland. Daarnaast heeft het bedrijf een webshop om klanten van dienst te zijn.