Deelnemers Monstertocht trainden duizenden kilometers (video)

Meppel - Als de weersverwachtingen van dit moment waarheid worden, krijgen de fietsers van de Monstertocht Meppel-Mont Ventoux de eerste paar dagen met nogal wat regen en tegenwind te maken.

Zaterdag om 9.00 uur worden de veertien renners op het Kerkplein in Meppel weggeschoten door locoburgemeester Koos de Vos. De eerste etappe leidt over bijna 170 kilometer naar Duisburg. Duidelijk is dat onderweg af en toe geïmproviseerd moet worden.

En drietal MMVT’ers reed die eerste etappe afgelopen zaterdag al op de racefiets en kwam verschillende probleempunten tegen. Het noopte het bestuur van de vereniging MMVT om toch nog wat extra wegkapiteins aan te wijzen. Naast Rutger van den Hoofdakker, die onlangs tijdens een trainingsrit in het Teutoburger Wald al als een kloek over zijn team waakte, en Hilco Dekker, zijn dat straks ook Richard Verf, Dick Bakker en Jan-Willem Schuurman. De wegkapiteins hebben de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de groep en de koers van de dag.

Lees verder onder de video.

Rutger van den Hoofdakker stelde de route naar de kale berg samen en deed dat onder meer op basis van de hotels die onderweg geboekt werden. ‘Daarvoor gebruikte ik navigatiesystemen vanuit Google Maps en andere mogelijkheden op internet’, aldus Van den Hoofdakker. Dat de kaarten op internet geen garantie zijn voor 100% goede fietswegen, ondervond de Meppeler aan den lijve. Zaterdag fietste hij met Richard Verf en Carla Beijering de eerste etappe. ‘We kwamen een aantal dingen tegen die niet goed waren in Google Maps. Dan moet je denken aan wegen die afgesloten zijn, spoorwegovergangen die gesloten zijn en dat soort zaken.’ Richard Verf vertelde zijn teamgenoten dat er ook nogal wat gravelwegen op de route te vinden waren en dat het in Duisburg bovendien erg lastig fietsen is. ‘De mensen rijden daar over straat en stoppen echt niet voor een paar fietsers uit Nederland’, zag hij met eigen ogen.

Geen verrassingen

De verkenningstocht betekent dat er geen verrassingen meer zullen zijn in die eerste etappe. ‘Maar voor de andere dagen kan ik dat niet verzekeren’, glimlacht Van den Hoofdakker. In eigen land kan vooral op fietspaden gereden worden, maar in de andere landen zal dat vaak langs drukke autowegen zijn. ‘Maar soms gaan we ergens omheen als een betere of rustigere route gereden kan worden.’

Jan-Willem Schuurman uit Steenwijk is samen met Dick Bakker uit Meppel de geestelijk vader van deze monstertocht. ‘Het mag van mij morgen wel beginnen, ik heb er enorm veel zin in. Ik denk dat ik in totaal vijfduizend kilometers heb gemaakt, dat moet toch wel genoeg zijn’, zei Schuurman afgelopen zondag tijdens de MMVT-barbecue in Wanneperveen. Daar vond de laatste groepstraining van het jaar plaats, maar dan in twee sloepen die het mooie Wiedengebied doorkruisten. ‘Heel belangrijk’, zo karakteriseert Rudi Post uit Meppel deze laatste ontspanningssessie. ‘De teamspirit is het allerbelangrijkste, want je doet het met z’n allen. Dat houdt ook in dat je straks wacht op de langzaamste of degene die even een mindere dag heeft. Je gaat met z’n allen weg en komt ook met z’n allen weer aan. Dat maakt dat we als groep sterk zijn.’

Medisch echtpaar

Het belang van een goede begeleidingsgroep werd vanaf het allereerste moment vorig jaar september onderkend. Met het medisch echtpaar Marijke en Richard Cordemeyer uit Berghuizen is die kennis in ieder geval aanwezig. Een aantal begeleidende dames werd door Marijke, die ook een eigen massagepraktijk heeft, ingewijd in de geheimen van het masseren van wielerbenen. De renners kunnen zo na het volbrengen van de etappes steevast rekenen op een goede massage. Marijke Cordemeyer benadrukt ook dat het voedingsaspect van groot belang is. ‘Omdat we nu tien dagen achter elkaar een lange rit gaan fietsen en het zeer belangrijk is om op gebied van voeding de juiste te keuzes te maken. Iedere persoon heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om voeding tijdens het fietsen. Er bestaan echter wel een paar vuistregels over minimale hoeveelheid voeding en vocht tijdens het fietsen en voor erna’, zo doceert ze. Daarbij verwijst ze naar de brandstof van de fietsers: koolhydraten. ‘Het lichaam heeft een voorraad koolhydraten opgeslagen in de lever en spieren. Om te voorkomen dat deze gehele voorraad gebruikt wordt, moet koolhydraatrijk voedsel gegeten worden.’ Daarnaast moeten de renners ook aandacht hebben voor het op peil houden van hun voorraad kalium, natrium, magnesium en calcium. De begeleidingsgroep beschikt over een grote voorraad bananen, water en sportdranken en Snelle Jelle’s, maar iedere renner is verder voor zijn of haar eigen speciale voedingswensen verantwoordelijk.

Info: www.mmvt.nl

Route

De route die de veertien fietsers volgen naar de Mont Ventoux, ziet er als volgt uit:

Zaterdag 20 augustus: Meppel - Duisburg over 170 km

Zondag 21 augustus: Duisburg - Monschau over 1430 km

Maandag 22 augustus: Monschau - Larochette over 120 km

Dinsdag 23 augustus: Larochette - Saint Avold over 115 km

Woensdag 24 augustus: Saint Avold - Contrexéville over 151 km

Donderdag 25 augustus: Rustdag in Contrexéville

Vrijdag 26 augustus: Contrexéville - Besançon over 123 km

Zaterdag 27 augustus: Besançon - Oyonnax over 149 km

Zondag 28 augustus: Oyonnax - Epinouze over  150 km

Maandag 29 augustus: Epinouze - Vaison la Romaine over 151 km

Dinsdag 30 augustus: Vaison la Romaine - Mont Ventoux - Montbrun les Bains over 86 km