Prinsengrachtconcert: klassiek met een knipoog

Meppel - Het Prinsengrachtconcert Live in Meppel op 9 september wordt weer een onvergetelijk evenement. Een avond genieten van geweldige muziek, fantastische solisten en het indrukwekkende Noordpool Orkest.

Ook dit jaar weer fantastische solisten die op het indrukwekkende podium onder begeleiding van het geweldige Noordpool Orkest optreden tijdens het Prinsengrachtconcert.Live in Meppel ©
Paul de Munnik.    Bob Bronshoff ©
Klassiek met een knipoog. Sfeervol, modern, met landelijk bekende artiesten die in Meppels grootste openluchttheater begeleid worden door de uitmuntende muzikanten. 

Het Prinsengrachtconcert is voor iedereen toegankelijk, dus zeker niet alleen voor liefhebbers van klassieke muziek. En de organisatie heeft qua solisten die onder begeleiding van het fantastische Noordpool Orkest van dirigent Reinout Douma in Meppel optreden, een naam hoog te houden. Want in de voorbije jaren traden al onder meer Ed Kowalczyk, Ellen ten Damme, Maaike Oubuter, Elske DeWall, Wouter Hamel, Ruben Hein, Laura Jansen, Glennis Grace en Waylon op het grote podium op. En wat er in Meppel als eerste gebeurde, kreeg elders in het land een vervolg. 
Zo trad de bekende Amerikaanse zanger Ed Kowalczyk met het Noordpool Orkest, een combinatie die in Meppel voor het eerst samen op het podium stond, op tijdens Pinkpop 2014. En ook Waylon en het Noordpool Orkest hebben na het vlammende concert in 2015 samen op podia elders in Nederland gestaan. 

Het gebeurt dus tijdens het Prinsengrachtconcert Live in Meppel. En ook dit jaar wordt het publiek weer verrast door verrassende combinaties. 

Berget Lewis

Dit jaar begeleidt het orkest van dirigent Reinout Douma onder meer de ‘Beste Zangeres van Nederland’ Berget Lewis. Als één van de vijf Ladies of Soul knalt zij elke keer weer van de bühne met haar krachtige stemgeluid. Berget Lewis staat tot ver over de grenzen met de bekendste artiesten op de grootste podia en betoverde haar publiek tijdens haar uiterst succesvolle theatertours. De zangeres wordt alom geroemd als een vocaal fenomeen.

Do

De tweede solist tijdens het Prinsengrachtconcert is Do. Zij brak in 2002 internationaal door met een trance-versie van Bryan Adams’ hit Heaven. Een jaar later nam Do een unplugged versie van het nummer op, welke opnieuw hoog in de Nederlandse hitlijsten terecht kwam. Samen met Marco Borsato zong ze in 2004 het duet Voorbij. Het werd een geweldige nummer 1-hit. Tijdens de TMF Awards sleepte de zangeres de prijs voor ‘Beste Zangeres’ in de wacht.

Paul de Munnik

Paul de Munnik komt naar Live in Meppel. De zanger en theatermaker die liefst twintig jaar samen met Thomas Acda op het podium stond, is dit jaar, muzikaal gezien, een nieuwe weg ingeslagen. Een eigen weg. Met nieuwe liedjes. Liedjes die vertrouwd en toch nieuw klinken. Hij keert daarmee terug naar de muzikale wortels van waaruit hij ooit begon. Blues, rock, pop, folk, chanson. Zijn eerste solo album dat hij dit voorjaar heeft uitgebracht heeft dan ook de toepasselijke titel ‘Nieuw’ meegekregen. De recensies waren werkelijk lovend.

Brownie Dutch

Brownie Dutch geldt als een multi-talent. Hij is niet alleen een graag geziene TV persoonlijkheid, hij vervult naast zijn werk als muziekproducer en rapper, ook de rol van smaakvolle soulzanger. Met zijn eigen liedjes, die geïnspireerd zijn door Sam Cooke en Curtis Mayfield weet hij als enige in Nederland de sound van Motown uit de jaren ’60 terug te brengen. Achter zijn onafscheidelijke de bril schuilt een enorme persoonlijkheid. Brownies muzikale voorkeur is breed. Hij werd dan ook van kleins af aan met zowel soul muziek als met Koos Alberts grootgebracht. 
Brownie Dutch verraste onlangs nog vriend en vijand met fantastische optredens tijdens het tv-programma Beste Zangers van Nederland 2016.

Tickets

Tickets voor het Prinsengrachtconcert Live in Meppel zijn in Meppel in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bloemen Petersen aan de Prinsengracht, Houtman Mode aan de Hoofdstraat, ReadShop in winkelcentrum Oosterboer en bij Primera Kruier in het winkelcentrum Koedijkslanden en in Nijeveen bij COOP Huisman. Tickets zijn ook online te koop via www.liveinmeppel.nl