Monstertocht-renners houden hoofd koel in hitte

Contrexéville - Een etappe over 150 kilometer, van Saint Avold naar Contrexéville, leverde de veertien renners van de Monstertocht Meppel-Mont Ventoux woensdag meer problemen op dan verwacht.

In de eerste twee uur werd een keurige 55 kilometer afgelegd, maar daarna ging het mis. De wet van Murphy was op het vervolg van de dag van toepassing en leverde vier lekke banden en de nodige extra kilometers op, als gevolg van het nemen van verkeerde afslagen. Het werd afzien voor de groep wielrenners, maar niemand liet de moed zakken.

Lees verder onder de video.


De route was al bijzonder glooiend, met enkele steile klimmetjes erin, maar het oponthoud bij bandenwissels en overleg over het vervolg van de route, leidde er uiteindelijk toe dat de laatste renners om kwart voor acht ’s avonds bij het hotel aan het meer van Contrexéville aankwamen. Zo werd het een memorabele dag voor de renners, waarover lang werd en wordt nagepraat. Voor de routes van vandaag en daarna zijn op de rustdag (donderdag) al aanpassingen gedaan, om een dergelijk scenario voor te zijn. Woensdag kwam de ploeg ‘monsters’ meerdere, slecht begaanbare weggetjes tegen en rond half zeven ‘dwaalden’ ze nog over een steenrijk pad door een bosperceel. Uiteindelijk werden ze gered door Marijke en Richard Cordemeyer, die de ploeg via een speciale ‘vind je vrienden-app’ opspoorden. Daarna werd de juiste weg weer gevonden.
Hilarisch
Een gul applaus viel de renners ten deel van de begeleiders, maar op de een of andere manier was niemand uitgeput of getergd. De stemming leed er niet onder. ‘Het was zelfs een beetje hilarisch’, vond Peter Nefkens. Bovendien wachtte een rustdag na vijf dagen met zevenhonderd kilometer.
De rustdag werd goed benut door de MMVT’ers. Fietsen werden schoongemaakt en onderhouden, de vrachtwagen werd opnieuw ingepakt, wasjes werden gedaan en in de gloeiende hitte werd vooral de relaxmodus aangezet.

Lees verder onder de video.

Toch werd ook op deze rustdag gefietst. Een aantal begeleiders fietst volgende week ook de Mont Ventoux op voor de stichting Mont Ventoux – groot verzet tegen kanker – en moest ook nog wat trainingskilometers maken. Deze begeleiders kregen een vijftal ‘monsters’ mee, die maar geen genoeg kregen van het fietsen. Veertig kilometer werd onder leiding van wegkapitein Marnix Barelds afgelegd in de mooie omgeving van Contrexéville, waarbij ook de nodige hoogtemeters werden gemaakt. Terug op de basis werden ze opgewacht door ‘Dokter Tico’, die de begeleiders eens goed wilde belonen voor hun onverbeterlijke inzet. Deze Meppeler, Hilco Dekker, zag dat het wel goed zat met de conditie van de fietsende begeleiders.
Vandaag ging het naar Besançon over 125 kilometer, zaterdag staat een etappe over 140 kilometer naar Oyonnax gepland en zondag is na 150 kilometer Epinouze het hoofddoel. Maandag gaat het over 150 kilometer naar Vaison la Romaine, om dinsdag naar de top van de Mont Ventoux te rijden. Daar, zo is inmiddels wel duidelijk, wil een grote schare supporters de monstertocht-renners binnenhalen.
Filmpjes en info over de tocht op www.mmvt.nl

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!