Live in Meppel is nog niet uitverkocht

Meppel – De kaartverkoop van het evenement Live in Meppel in Concert moet nog een eindsprint maken. Voor de zaterdagavond zijn nog niet alle kaarten verkocht.

Nog tweeduizend kaarten moeten er verkocht worden om het festivalterrein vol te krijgen. Het terrein biedt plaats aan vijfduizend mensen. Organisator Arjan Jonkers denkt dat de verkoop van de kaarten in deze laatste week nog wel los zal lopen. ‘Mensen wachten vaak tot het laatste moment met het kopen van kaarten.’ Jonkers verwacht dat de positieve weersverwachtingen voor dit weekend een groot voordeel zijn voor de kaartverkoop. Ook is er dit jaar minder concurrentie van andere evenementen omdat Live in Meppel nu een weekend later is dan de afgelopen jaren.

Vorig jaar was live in Meppel wel uitverkocht. Volgens de organisatie van het evenement heeft dat verschillende oorzaken: 'Kensington werd vorig jaar ineens ontzettend populair. Toen de band wegens stemproblemen eerder dat jaar een aantal concerten cancelde, kochten veel fans kaarten voor Live in Meppel.'

Op zaterdag treden bekende bands op. De winnaar van de 3FM Serious Talent Award, Rondé, mag de avond beginnen. Rondé is bekend van de hits ‘Run’ en ‘We are one’. Rockband Di-rect wordt gezien als publiekstrekker van de avond. Na vijftien jaar aan de Nederlandse top heeft de rockband een flink repertoire opgebouwd. Verwacht wordt dat Di-rect ook enkele covers gaat spelen. Typhoon is een van de eerste rappers in Nederland die een eigen sound op de kaart heeft gezet. Ondersteund door een orkest, sluit hij de avond af.

Ook voor het Prinsengrachtconcert op de vrijdagavond zijn nog kaarten beschikbaar. Tijdens dit concert kan het publiek vanaf zitplaatsen kijken naar Berget Lewis, Do, Paul de Munnik, Brownie Dutch en trompettist Ack van Rooyen. De solisten zingen met het Noordpool Orkest.

Ook kinderen kunnen zich komend weekend vermaken. Voor kinderen van 2 tot 12 jaar zijn er verschillende activiteiten en attracties. Dora & Diego Minishow en jeugdidool Alessandro staan op het podium.

Meer informatie over de kaartverkoop van Live in Meppel is te vinden op de site www.liveinmeppel.nl/tickets. Ook via de website van de Meppeler Courant zijn tickets met korting voor het Kidsfestival te verkrijgen: www.meppelercourant.nl/informatie/kidsfestival