Nieuwe politieke partij DNBP: 'Meppel aan Meppelers teruggeven'

Meppel - De gemeente Meppel heeft een nieuwe politieke partij: De Nederlandse Burger Partij (DNBP). Deze wordt geleid door Ben Willard en Maarten Wensink.

Ben Willard en Maarten Wensink waren eerder al actief bij onder meer demonstraties voor zwarte Piet en tegen de komst van het asielzoekerscentrum in Meppel. Sinds kort vormen zij de harde kern van de Drentse fractie van DNBP.

'Voorheen zaten we bij de DSDA (Dutch Self Defense Army), een actiegroep tegen het immigratiebeleid, maar we vonden dat die weg niet werkte. Toen kwamen we in contact met DNBP in onder meer Papendrecht en Dordrecht en zij zagen het wel zitten dat wij een Drentse fractie zouden oprichten', vertelt de 48-jarige Willard.

Geheel volgens de route die DNBP landelijk heeft uitgestippeld, doen Willard en Wensink eerst mee met de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Meppel. Daarna willen ze in 2019 deelnemen aan de provinciale verkiezingen om vervolgens in 2021 landelijk mee te dingen. 'Als je in een keer naar Den Haag gaat, win je daar niks mee. Ik denk dat wij daarentegen best wel kans maken om een paar mensen in de gemeenteraad te krijgen en de kiezersgroep vervolgens uit te breiden.'
Het doel van DNBP is om de brug te vormen tussen de burgers en de gemeente. 'Wij willen de stem van de burgers laten horen en Meppel aan de Meppelers teruggeven', aldus Willard.

Asielzoekerscentrum

Een van de strijdpunten van DNBP gaat over de huisregels bij evenementen en specifiek over de bepaling dat mensen geen meegebrachte waren mogen nuttigen. Daarnaast blijft het azc een discussiepunt voor Willard en Wensink: 'Het azc zorgt voor onnodige kosten. Het is beter dat er goedkope starterswoningen op die grond komt, want dan heeft de gemeente haar geld weer terug. Wij willen Meppel weer gezond maken.'