Prinsengrachtconcert Meppel geeft kippenvel (meer foto en video's)

Meppel - Het contrast met vorig jaar is groot. Was het toen vooral een strijd tegen de elementen, vrijdagavond is het heerlijk aangenaam tijdens het Prinsengrachtconcert Live in Meppel dat rond 20.30 uur van start is gegaan.

Het decor dat past bij dit evenement. Het publiek, dat zich koestert in een langzaam ondergaande avondzon, de fijne temperatuur, maar vooral: de prachtige muziek op het imposante podium. 

Dit is, zoals aangekondigd, klassiek met een knipoog. Sfeervol en modern in Meppels grootste openluchttheater begeleid door de uitmuntende muzikanten van het Noordpool Orkest onder leiding van Reinout Douma.

Met de geweldige line-up zorgt dat regelmatig voor kippenvelmomenten.

De organisatie heeft ook dit jaar weer de crème de la crème van de Nederlandse popmuziek naar Meppel gehaald, onder wie Berget Lewis die met haar krachtige stemgeluid van de bühne knalt.

Lees verder onder de video

Do ontroert en Paul de Munnik laat zien hoe veelzijdig hij is. Een artiest die landelijke bekendheid verwierf door zijn Nederlandstalige nummers, maar ook de blues en rock beheerst. 

Het multitalent Brownie Dutch en de legendarische flugelhornist/trompettist Ack van Rooyen maken de muzikale avond voor fijnproevers compleet.

Lees verder onder de video

Zaterdagavond is deel twee van Live in Meppel, dan met Rondé, Di-rect en Typhoon.

Uitgebreide recensies van beide avonden staan in de Meppeler Courant van maandag.