Nog geen duidelijkheid over azc in Meppel

Meppel - Er is nog geen duidelijkheid over de komst van een azc naar Meppel. Dat is vanmiddag bekend geworden tijdens de 'provinciale regietafel' over de opvang van vluchtelingen in Drenthe.

De provinciale regietafel is een overleg met onder andere alle burgemeesters van Drentse gemeenten en de commissaris van de Koning Jacques Tichelaar en het COA.

Het overleg is een vervolg op de landelijke regietafel die een dag eerder, 8 september, plaatsvond. Daar is besloten dat de azc’s waar een overeenkomst is getekend, worden gerealiseerd. De overige locaties worden besproken in individuele gesprekken tussen het COA, de rijksheer en de gemeente.

Advies

Er is dus nog geen duidelijkheid over het azc aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel. De gemeente heeft nog geen overeenkomsten getekend met het COA. De gemeente Meppel stelt samen met het COA en de rijksheer een advies op over de locatie in Meppel. De vraag van het COA blijft daarbij leidend. Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie neemt hierover voor 15 oktober een besluit.

Wethouder Gert Stam: 'Op dit moment liggen de ontwikkelingen in de gemeente Meppel stil totdat we meer weten. Er is draagvlak in onze gemeente, de vraag van het COA is echter leidend. Als de staatsecretaris een besluit neemt, kunnen wij duidelijkheid geven aan onze inwoners. Ik hoop dat die duidelijkheid snel komt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen weet wat de definitieve situatie wordt.'


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!