Kidsfestival al vroeg in vuur en vlam

Meppel - Het hoogtepunt op het Kidsfestival lag zaterdag al bijtijds in de ochtend. Peuters, kleuters, ouders en grootouders liepen massaal uit voor de Dora & Diego Minishow.

De taal- en speuravonturen van de populaire animatiefiguurtjes op televisie, werden op het podium tot leven gewekt door dansende en mimende acteurs.  Meppeler kinderen hielpen Dora en Diego bij het vinden van de juiste weg en natuurlijk werd ook De Kaart tevoorschijn getoverd.

Kidz DJ's

Live in Meppel is er voor álle inwoners van Meppel. Sinds de eerste editie van het festival wordt daarom de zaterdag ingeruimd voor de kids. Het Kidsfestival Live in Meppel begon ook dit jaar al bijtijds (om 9.00 uur) met swingende opwarmhits van de Kidz DJ . Na de show van Dora namen de Kidz DJ’s weer bezit van het podium. Samen met het vrolijke animatieteam van vakantiepark Westerbergen hielden zij de hele dag knotsgekke verkiezingen van onder andere de Coolste Mamma’ en Swingende Oma’s. 

Alessandro

Rapper/zanger Alessandro bracht in de middag de nodige ‘Fuego’ op het Kidsfestival. Behalve zijn nieuwste hit, bracht de jonge artiest zijn doorbraaksingle ‘Chica Especial’, waarmee hij meedeed aan het Junior Kids . ‘Laat zien dat Meppel de Gekste is’, zweepte Alessandro zijn publiek op. ‘Twee handen in de lucht!’  Spaanse stukjes tekst ( ‘Je zit in Mi Corrason’) en songtitels (Una Noche) deden de kinderen - allemaal weer begonnen op school -  subiet terugverlangen naar zonnige stranden en elke avond kidsdisco op de camping. Groep 5 van de Oosterboerschool rapte een stukje mee met Alessandro op het grote podium.

 De spring- en klauterkussens waren de hele dag goed bezet, maar de peddelbootjes direct bij de ingang van het festivalterrein waren de onbetwiste favoriet onder de vele attracties. Na al dat zingen, springen, dansen, spelen, klimmen, schminken en spetteren, kwamen de kids even tot rust op een hooibaal, met een zacht konijn op de arm.