Rozengala 2016: ‘Wij proosten op het leven’

Meppel – Ruim na middernacht opent de brug over het Meppelerdiep zich. Verbaasd stappen in deze vroege uren van zondag automobilisten uit hun voertuig om te kijken wat er aan de hand is.

Op de Ceintuurbaar ontstaat een korte file. Oorzaak: partyboot Grace Kelly nadert het eindpunt van het varende Rozengala en meert af aan de Paradijsweg. De zevende editie van het gala nadert het einde. Een succesvolle editie. Volop gezelligheid en een opbrengst van minimaal 6000 euro voor Stichting Leergeld.

Yme van Deel van de Stichting Leergeld toont zich erg verheugd met de financiële steun van serviceclub de Ronde Tafel. Zijn stichting is sinds 2005 actief in Meppel en probeert kinderen te helpen die om financiële redenen niet kunnen meedoen aan allerlei activiteiten. De stichting wordt steeds bekender en hij hoopt dat mensen die het nodig hebben ook daadwerkelijk aanvragen voor ondersteuning indienen. 

Grace Kelly

Een kleine tweehonderd opvarenden genieten van het gala. De dames zien er prachtig uit. Velen met prachtig gestileerd haar naar het voorbeeld van Grace Kelly en de heren uiteraard in smoking. Er wordt veel gepraat, gelachen en gedanst. Gedraaid wordt er door niemand minder dan oud-wereldkampioen judoka Dennis van der Geest. De voormalige wereldkampioen judo blijkt uitstekend in staat met de juiste muziek de gasten in beweging te krijgen. Op het bovendek speelt een band voor de liefhebbers van meer 'easy listening'.

Veiling

Uiteraard is er ook een veiling met vele speciale kavels. Onder leiding van een geïnspireerde notaris, Bart Lever, wordt ruim 4000 euro gevoegd bij de opbrengst uit de toegangskaarten. De grootste opbrengst is er voor een dagje racen op een Nederlands circuit naar keuze voor twee personen. Het bieden stopt bij het liefste sommetje van 1500 euro. Maar ook voor een clinic door shorttracker Sjinkie Knegt of een VIP-arrangement bij Nederland – België wordt gul geboden.

Een van de aanwezigen formuleert het kernachtig: ‘Wij proosten op het leven’. De organisatoren, leden van serviceclub de Ronde Tafel Meppel kunnen het onderschrijven. De combinatie is mooi: feesten en een goed doel helpen. Het is voor de zevende keer dat het tweejaarlijkse gala is georganiseerd, en wederom is de opzet verrassend en de uitkomst fantastisch.

Vuurwerk

Terugvarend, toen het prachtige beeld van Meppel bij nacht al aan de horizon opdoemde, worden de opvarenden ter hoogte van het Staphorsterveld verrast door een groots vuurwerk. Door een korte vertraging dreigt dat onderdeel even in gevaar te komen omdat de vergunning van Staphorst gebonden was aan een strikte tijdslimiet. Gelukkig lukt het binnen de voorwaarden van de vergunning ter wille van zondagsrust te blijven.

Aan de Paradijsweg gaat het feest nog even door en kunnen de vertrekkende gasten van een verkoelend ijsje genieten.