Meppeler duo treedt op in Most

Meppel - Het duo Jaap en Alfred Roo trad onlangs met succes op tijdens het jaarlijkse muziekfestival in Most. Het publiek reageerde enthousiast op het optreden.

Als onderdeel van de stedenband tussen Meppel en Most vinden regelmatig uitwisselingen op muzikaal gebied plaats. Het Meppeler Mannenkoor heeft in april een concertreis naar Most gemaakt en in oktober bezoekt het kinder- en jeugdkoor Viva la Musica de Tsjechische partnerstad. Het ene jaar treden gezelschappen uit Most op tijdens het Meppeler Muziekfestival en het andere jaar zijn ensembles uit Meppel te beluisteren op het Slavnost muziekfestival in Most.

Herkenbaar

De broers Jaap en Alfred Roo genieten ruime bekendheid in Meppel en wijde omgeving. Met herkenbare samenzang en gitaarbegeleiding heeft het duo inmiddels twee cd’s uitgebracht. De stichting Stedenband Meppel-Most was van mening dat een optreden van ROO goed zou passen in het muziekfestival van Most. Het bleek een goede keuze, want hun optreden voor een groot publiek op één van de drie podia leidde tot enthousiaste reacties.