Openingsvoorstelling Puppet International is uitverkocht

Meppel - De openingsvoorstelling van het tweejaarlijkse Puppet International is volledig uitverkocht. Degenen die hiervoor geen kaartje hebben bemachtigd hoeven niet te wanhopen, want er staan nog genoeg andere bezienswaardige voorstellingen gepland.

Met bijna 300 voorstellingen en activiteiten staat Meppel van woensdag tot en met zondag volledig in het teken van het beeldend poppen-, figuren- en objecttheater. Puppet International is daarmee nog grootser dan voorheen.

Kracht van het beeld

Het genre van dit beeldend theater komt terug in een nieuwe internationale trend variërend van Broadway, Nederlandse opera, toneel, dans, tv programma's zoals Popstar tot animatiefilms en games. In alle gevallen is het de kunst om een 'ziel te geven aan dode dingen,' om meegesleept te worden in de magie van dit beeldend theater. Puppet International heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationaal toonaangevend festival op dit terrein.

Premières

Maar liefst zeven (Nederlandse) premières, waaronder Moving Shadows van Die Mobilé en één exclusieve Nederlandse reprise van de voorstelling Infinata van het Duitse Familie Flöz staan voor de komende editie op het programma. Het programma omvat verder een vijftal routes door de stad op verschillende verrassende locaties met meerdere voorstellingen, verschillende workshops, films, talkshows en masterclasses en een uitgebreid randprogramma.

Tientallen nieuwe mooie subtiele ontroerende magische voorstellingen zijn er te zien, internationale toppers en natuurlijk de nationaal bekende voorstellingen zoals Bot met Ramkoers van Oerol, De Jeugd van tegenwoordig met Watskeburt, Theater Tique, de winnaar van het tv programma Popstar 2015 en de internationale prijswinnende voorstellingen.

Festival

Het hart van het festival vindt plaats in schouwburg Ogterop en het naastgelegen oude Schoolgebouw van Stad & Esch met in het verlengde de diverse routes op verrassende locaties door de stad. Zoals de Erfgoedroute, de route 40-45, de altijd populaire pop-en-route en voor de kinderen de kinderroute in het circustreintje.

Na afloop van de voorstellingen is het gezellig toeven op het festivalterrein of in de stad waar de diverse horeca gelegenheden leuke Puppet arrangementen hebben en waar ook nog kleine straat voorstellingen te zien zijn. Kortom: een uniek internationaal theaterfestival voor jong en oud.

Bekijk het hele programma op www.puppetinternational.nl