Uitreiking Henk Boerwinkel Cultuurprijs aan Boom uitgevers

Meppel - Boom uitgevers is winnaar geworden van de Henk Boerwinkel Cultuurprijs 2016. De prijs wordt vrijdagavond uitgereikt. Op de Facebookpagina van de Meppeler Courant wordt de uitreiking live rond 20.30 uur uitgezonden.

De uitgever van onder andere de Meppeler Courant bestaat 175 jaar. Volgens Henrico ten Brink, woordvoerder van het comité, is de Meppeler Courant zowel lokaal als regionaal een belangrijke drager van de cultuur. Een krant op zich is volgens hem een onmisbaar cultuurgoed.

'De krant brengt door middel van voorbeschouwingen en recensies ook veel culturele artikelen bij de lezer.' De uitwisseling van cultuur kan volgens Ten Brink alleen in een vrije samenleving plaatsvinden. 'Alleen in vrijheid gedijt de autonomie van de mens.' Dit stimuleert Boom uitgevers in al zijn producten en diensten, zowel vanuit het kantoor in Meppel als in de vestigingen in Amsterdam en Den Haag en bij Edu'Actief aan de Zomerdijk.

De prijsuitreiking vindt plaats in de grote zaal van Schouwburg Ogterop tijdens Puppet International na de avondvoorstelling. De Meppeler cultuurprijs is vernoemd naar de beroemde Meppeler poppenspeler die op vrijwel alle continenten samen met zijn vrouw Ans heeft opgetreden. Aan de prijs zijn twee handgemaakte poppen van de hand van Boerwinkel, die de jubileumkrant lezen, en een speciaal gedrukt juryrapport verbonden. De uitreiking is rond 20.30 uur na vertoning van de poppenvoorstelling 'Chapertons'. Na afloop van het officiële gedeelte rond 21.15 uur is er gelegenheid de winnaar te feliciteren onder het genot van een drankje in de foyer van de schouwburg.