Poppen overspoelen foyer Ogterop (video)

Meppel – Poppen in alle soorten en maten sinds woensdag te zien in de foyer van Ogterop. De expositie is een onderdeel van het internationale poppenfestival in Meppel, Puppet International.

Handpoppen, grote poppen en voorwerpen zijn vrijblijvend te bezichtigen in de foyer van Ogterop. De verschillende poppen vormen samen een mooi geheel en geeft bezoekers achtergrondinformatie over Puppet International. Er zijn onder meer poppen van de Kookurgroep van Henk Boerwinkel en Jan Nelissen te zien.

Ook heeft Boekhandel Riemer Barth gezorgd voor een voorraad boeken, die mensen kunnen kopen. Deze zijn allemaal gerelateerd aan het onderwerp ‘poppentheater’. Ook zijn er tweedehands boeken te verkrijgen.

Janneke Smink is vrijwilliger bij Puppet International en staat tijdens de expositie in de foyer van Ogterop. Ze vindt het een prachtig festival. ‘Ik heb vroeger zelf meegewerkt aan poppenvoorstellingen. Veel mensen denken dat de voorstellingen alleen voor kinderen zijn, maar het tegendeel is waar. Ook volwassenen kunnen hun ogen uitkijken.’