Aangeslagen directeur Concordia over verwoestende brand: ‘Je ziet het zo voor je ogen verdwijnen’ (video)

Meppel - ‘Zoiets is niet te beschrijven. Alles waar we met alle collega’s de afgelopen jaren zo hard voor hebben gewerkt om voor elkaar te krijgen, zie je zo voor je ogen verdwijnen.’ Algemeen directeur Geert Gritter is zeer aangeslagen.

Een brand verwoestte afgelopen nacht een groot deel van zijn bedrijf Bouwcenter Concordia Meppel.

Hij werd om half twee gebeld door de alarmcentrale. ‘Alle bouwbedrijven zijn aangesloten bij de alarmcentrale.’ Gritter ging gelijk op pad vanuit zijn woonplaats Nieuweroord bij Hoogeveen. Hoewel de verwoesting enorm was, kon hij de aanblik wel aan, zegt hij zelf. ‘Er waren geen persoonlijke ongelukken. Het is materiaal dat vervangen kan worden’, zegt hij nuchter.

Showroom open

‘We zijn met een goede ploeg aan het werk om alles weer operationeel te krijgen’, gaat hij verder. In totaal werken ongeveer vijftig mensen bij het bedrijf. De showroom is behouden gebleven en is gewoon open voor klanten. ‘Maandag hopen we ook weer met het afhaalgedeelte te kunnen starten.’ Gritter is erg dankbaar dat hij gelijk van een buurman het aanbod kreeg om van zijn opslagruimte gebruik te kunnen maken.

De opslagruimte van het bouwcentrum aan de achterzijde en de bovenliggende kantoren zijn verloren gegaan. Of hierbij ook belangrijke papieren zijn kwijtgeraakt kan Gritter nog niet zeggen. ‘We mogen er nog niet bij. De brandweer heeft een beperking opgelegd. We hopen er het beste van, maar het is maar papier.’ Of Concordia op deze locatie aan de Pieter Mastebroekweg in Meppel blijft is nog niet duidelijk. ‘Het is altijd een afweging. We gaan eerst met de verzekeraars in conclaaf.’