Door brand getroffen Concordia gaat maandag weer volledig open

Meppel – De werknemers van Bouwcenter Concordia in Meppel zijn hard aan het werk om vanaf maandag weer volledig open te gaan. Door de brand in de nacht van dinsdag op woensdag werd de opslagloods volledig verwoest.

Klanten kunnen dus momenteel geen spullen afhalen bij het bedrijf aan de Pieter Mastebroekweg. ‘We zijn druk bezig om dat weer op te starten. We hebben van onze buurman, de firma Talen, tijdelijk een pand kunnen huren. Enkele loodsen op ons terrein die behouden zijn, hebben we opnieuw ingericht. Het is improviseren’, vertelt algemeen directeur Geert Gritter. 

Hij is trots dat zijn team dit allemaal zo snel voor elkaar krijgt. ‘Het is spannend of het gaat lukken, maar ik verwacht het wel. We hebben een goede ploeg mensen met veel ervaring en dat maakt het verschil.’ De mensen draaien lange dagen om het bedrijf weer volledig operationeel te krijgen. 

Wind

Gritter is ook vol lof over het optreden van de brandweer. ‘Het is fantastisch hoeveel hulp we hebben gekregen. We willen vooral de brandweerlieden bedanken. Het is hun gelukt om zoveel mogelijk van ons bedrijf te behouden.’

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de brand niet is aangestoken. ‘De brand is achterin begonnen en door de wind langzaam naar voren gegaan. Door goed optreden van de brandweer is het voorste deel met de showroom behouden gebleven.’ 

Wat wel de oorzaak van de brand is wordt onderzocht door een expert. Dat onderzoek heeft vrijdag plaatsgevonden en het is even wachten op de uitslag. De uitkomst is ook van belang voor de verzekeraars. ‘Gelukkig waren we goed verzekerd. Daarom slapen we nu ook rustig’, aldus Gritter.