Belangenorganisatie voor zelfstandigen gaat van start

Meppel - Zelfstandige professionals kunnen zich vanaf nu inschrijven bij ZP Meppel (ZPM). De organisatie gaat vanaf 1 januari 2017 live. ZPM is de belangenorganisatie voor zelfstandige professionals in en rondom de gemeente Meppel.

De gemeente Meppel telt momenteel 1500 zelfstandige professionals. Vanaf 1 januari gaat ZPM zich inzetten voor de belangen van de ZP’ers. Dit gebeurt door aan te schuiven bij gemeente, overheid en grote bedrijven. Hierdoor krijgen de ZP’ers een daadwerkelijke stem binnen Meppel. Eerder dit jaar kreeg ZPM een startbedrag toegewezen vanuit het Aanjaagfonds van de gemeente Meppel.

ZPM werkt aan de zichtbaarheid van ZP’ers en het verbeteren van het imago. De spil van de organisatie is de website, een digitaal platform waarop de aangesloten deelnemers zich kunnen presenteren en waar zij ook gevonden worden door regionale organisaties en collega’s. Daarnaast houdt de nieuwe organisatie zich bezig met organiseren van relevante workshops en trainingen voor de aangesloten zelfstandigen. ZP Meppel maakt deel uit van ZP Netwerken regio Zwolle. Dit is een overkoepelende organisatie van gelijksoortige netwerken in twintig gemeenten rondom Zwolle.

Meer informatie en aanmelden via www.zpmeppel.nl