Extra sporen naar Noord-Nederland een stapje dichterbij

Zwolle - De verbetering van de sporen van Zwolle richting Groningen, Leeuwarden en Emmen is in een volgende fase beland. Het tracébesluit ligt inmiddels ter inzage en belanghebbenden kunnen nog tot en met 26 januari beroep instellen.

Fase 1, het indienen van zienswijzen is afgerond. Het project bevindt zich nu in fase 2: beroep aantekenen tegen tracébesluit door het indienen van een beroepsschrift bij de Raad van State.

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu wil de capaciteit van het spoor tussen Zwolle en de kruising bij Herfte vergroten. Hiertoe wordt het spoor tussen Zwolle en Herfte verdubbeld. Op 4 december heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu het Tracébesluit Spooruitbreiding Zwolle-Herfte vastgesteld en ondertekend. Het besluit is donderdag 15 december gepubliceerd onder andere in de Staatscourant. 

Daarnaast wordt ook een vrije spoorkruising aangelegd, waardoor treinen van en naar Emmen en Meppel elkaar vrij kunnen kruisen. De treinen hoeven dan niet meer op elkaar te wachten en kunnen los van elkaar vertrekken. 

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!