De Rank bouwt geen nieuwe kerk

Staphorst – Hervormde gemeente De Rank uit Staphorst bouwt geen nieuwe kerk. Het is de grote wens van deze gemeente. Gekeken werd naar een locatie in Staphorst-Zuid, maar financieel is het niet haalbaar.

Samen met Christengemeente Bethel, waarmee De Rank sinds 2002 een kerkgebouw deelt, wordt nu gekeken naar uitbreiding van het pand.

Mogelijkheden

De Rank keek het afgelopen jaar de mogelijkheden en onmogelijkheden voor uitbreiding, dan wel nieuwbouw van een kerkgebouw. Een eigen onderzoekscommissie voerde in opdracht van de kerkenraad een onderzoek uit. De commissie voerde gesprekken met de gemeente, potentiële kopers van de huidige kerk en andere kerkgenootschappen uit de gemeente.
De conclusies, die ook door de kerkenraad zijn onderschreven: nieuwbouw is op dit moment niet haalbaar. In de toekomst wordt dit alleen mogelijk geacht als een partner kan worden gevonden om samen een kerkelijk centrum te realiseren. Volgens dominee Jan Gerrit Zomer hebben we het dan over een tienjarenplan.

Uitbreiding

Geadviseerd is in te zetten op uitbreiding van het huidige kerkgebouw aan de Ebbinge Wubbenlaan. Hiertoe zijn inmiddels stappen gezet. Samen met Christengemeente Bethel wordt nu gewerkt aan het indienen van een bestemmingsplanwijziging waardoor beide kerken hun uitbreidingsplannen kunnen realiseren.

Eind 2002 verrees er een nieuwe kerk aan de Ebbinge Wubbenlaan. Een bijzonder gebouw, omdat het twee kerken herbergt. De Rank en Christengemeente Bethel.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!