Sterk Meppel is bezorgd over oude Stad & Esch

Meppel - De fractie van Sterk Meppel wacht met bezorgdheid de gang van zaken rondom de oude schoolgebouwen van Stad & Esch aan het Zuideinde af.

Raadslid Henk Schoemaker kijkt in de recente nieuwsbrief van Sterk Meppel terug op de ontwikkelingen. ‘Na het vertrek van Stad & Esch van het Zuideinde begon een ongewisse periode voor de verlaten schoolgebouwen. Alles wat de school niet had meegenomen werd aan de hoogste bieder meegegeven. Dat sommige dingen werden losgesloopt vormde daarvoor geen beletsel.’

Herontwikkeling

Daarna was het wachten op een nieuwe bestemming. In eerste opzet was met Woonconcept besproken dat de corporatie het terrein met opstallen mocht herontwikkelen. De gemeente had die inkomsten ook alvast meegenomen in het financieringsplaatje van de nieuwbouw op Ezinge, aldus Schoemaker. Dat ging echter niet door en sindsdien is de gemeente op zoek naar een koper voor de panden. Het pand aan de Randweg werd ondertussen getroffen door vandalisme. Op vragen van Sterk Meppel naar de stand van zaken, kreeg de fractie te horen dat er eerst een taxatierapport moest worden opgesteld.

Toen zich vrij recent een potentiële koper aandiende voor de panden aan het Zuideinde leek dat Sterk Meppel zeer de moeite waard. De wethouder hield de boot af. De vraag naar het taxatierapport werd volgens Schoemaker getroffen door een botte weigering. Wethouder Koning wilde de hoogte niet prijsgeven.

Monument

Het Klokkehuis aan de Groenmarkt kreeg de status van gemeentelijk monument. Ook al zat de projectontwikkelaar daar niet op te wachten. Voor de panden aan het Zuideinde heeft het Cuypersgenootschap de status provinciaal monument aangevraagd.

Schoemaker: ‘Volgens een artikel in de Meppeler Courant zat het college daar ook niet op te wachten. En wederom was dat voor Sterk Meppel reden om de wethouder te vragen om vooral die procedure af te wachten.’ De wethouder garandeerde dat er aan het uiterlijk van de panden niets mag worden veranderd. ‘We wachten bezorgd de ontwikkelingen af.'


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!