Fracties D66 Meppel en Sterk Meppel verbaasd over verkoop gemeentewerf

Meppel - De fracties van D66 en SteM zijn verbaasd dat het college de gemeentewerf van Meppel te koop heeft gezet. De raadsleden Peter de Vries (SteM) en Vincent Veldhorst (D66) hebben donderdag in de raadsvergadering vragen aan het college.

Vincent Veldhorst: ‘Het enige dat ik kan bedenken is dat het te maken heeft met de samenwerking tussen de gemeente Meppel en gemeente Westerveld, maar daar hebben we al een tijdje niets meer van vernomen vanuit het college. Je zou er haast uit concluderen dat het college al een complete routekaart naar samenvoeging klaar heeft liggen terwijl ik als raadslid nog steeds denk dat we een florerende gemeentewerf hebben die bovendien van cruciaal belang is voor onze eigen gemeentelijke reinigingsdienst’.

Gezamelijk vragen stellen

Peter de Vries vult aan: ‘Toen we de advertentie op de website Funda in Business zagen waren we inderdaad meer dan verbaasd. Zeker omdat we hier twee onderwerpen hebben waar de raad graag bij betrokken is. Op 1 december jongstleden hebben onze beide fracties nog een keer aan het college gevraagd om meegenomen te worden in ontwikkelingen op het gebied van de gemeentelijke vastgoedportefeuille. Dat de verkoop van de werf wellicht ook nog een link heeft met verdergaande gemeentelijke samenwerking, maakt dat ernu wel een groot aantal vragen leven bij mijn fractie’.

De beidefracties zullen de vragen in het vragenhalfuur van de raadsvergadering in gezamenlijkheid stellen. Gezien het onderwerp en de eerdereaandacht die zij hier als raadsfracties voor vroegen,behoeft het geen nadere toelichting dat zij zeer benieuwd zijn naar de beantwoording door het college.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!