Ruim 2000 meldingen: Sterk Meppel doet onderzoek naar groenonderhoud

Meppel - De fractie van Sterk Meppel krijgt met regelmaat klachten over het groenonderhoud. SteM heeft een onderzoeksbureau ingeschakeld die de inwoners van Meppel middels korte interviews om hun mening gaat vragen. Vrijdag start de eerste actie.

Sterk Meppel krijgt meldingen over kaalslag, buitensporig lawaai, vernielingen tijdens het onderhoud door te grote machines of het weghalen van met veel liefde aangelegde groenplekjes in straten.

Ruim 2000 meldingen

Bij de gemeente Meppel kwamen in 2016 meer dan tweeduizend meldingen over het groenonderhoud binnen. Dat zijn niet allemaal klachten. Er zitten soms bedankjes of vragen tussen. Het overgrote deel van de klachten gaat over de kwaliteit van het onderhoud en de manier waarop het  groen wordt onderhouden.

Het kwaliteitsniveau in iedere wijk is door de gemeenteraad vastgesteld. Dat niveau ligt de laatste jaren lager omdat het budget een grens heeft. Maar de gemeenteraad heeft wel invloed op de manier waarop het college via aanbestedingen het groen laat onderhouden. Door kaders mee te gaan geven voor die aanbesteding is het wellicht mogelijk om het groen onderhoud met meer respect voor mens, dier, plant en milieu uit te laten voeren dan nu het geval is.

In kaart brengen

Sterk Meppel heeft onderzoeksbureau Antea (voorheen Oranjewoud) ingehuurd om het aanbestedingsbeleid en de meldingen in kaart te brengen. Daarnaast gaat de fractie inwoners van de gemeente via social media bij het onderzoek betrekken.

Vanaf vrijdag worden via de Facebookpagina van Sterk Meppel diverse korte peilingen gehouden over het groenonderhoud. Samen met de onderzoeksresultaten worden de aandachtspunten die daaruit naar voren komen aan het college aangeboden, zodat het groenonderhoud op een betere manier wordt uitgevoerd.

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!