Robin Grit derde bij jeugd tennistoernooi

Meppel - Robin Grit van MLTC uit Meppel, speelde de afgelopen twee weekenden in het JRT-viersterren InTime enkelspel toernooi bij Tenniscentrum Dekker in Zoetermeer. Dit jeugdtoernooi telt mee voor de KNLTB JeugdRanglijst.

Hij speelt deze jeugdtoernooien in de categorie JE 15-16 jaar. 

Vorig week won hij vrij eenvoudig, met goed aanvallend spel, de tweede ronde met 6-1 en 6-4. Robin was als vierde geplaatst voor dit toernooi en hoefde daarom in de eerste ronde niet in actie te komen. 

Afgelopen zaterdag 11 februari heeft hij de kwartfinale gespeeld en in twee sets gewonnen met 6-3 en 7-6. Hij wist het aanvallende spel van vorige week goed voort te zetten. De tweede set moest echter beslist worden in een tie-break die hij uiteindelijk met 11-9 wist te winnen. 

In de halve finale won hij de eerste set vrij eenvoudig met 6-2. In de tweede set ging zijn tegenstander minder fouten maken en wist deze beter met het aanvallende spel van Robin om te gaan. Robin verloor deze set met 3-6. De wedstrijd moest daarom in een derde set beslist worden. Ook deze set verloor hij uiteindelijk met 3-6 van de uiteindelijk toernooiwinnaar.

Ondanks het verlies in de halve finale kan Robin, met zijn gedeelde derde plaats, terugkijken op een succesvol toernooi. Bij deze jeugdtoernooien wordt geen ‘troostfinale’ gespeeld om de derde en vierde plaats.

Robin gaat zich nu voorbereiden op de Nederlandse Overdekte JeugdKampioenschappen 2017 die van 8 tot en met 12 maart gehouden worden in Den Haag.

Sportgala Drenthe

Robin is namens gemeente Meppel genomineerd voor SportGala Drenthe op 2 maart in het Atlastheater in Emmen in de categorie ‘Sporttalent’.