Nieuwe editie van Ondernemend (video)

De Schiphorst - De opnames voor de nieuwe editie van het tv-programma Ondernemend hebben vandaag plaats gevonden in De Havixhorst.

Gasten zijn Marloes Rosegaar, eigenaar van een jong bureau gericht op advies, onderzoek en bemiddeling voor de leefomgeving; Remko Germeraad, directeur Alumax Boats Meppel en havenondernemer van het jaar 2016 en Jeroen van den Ende, directeur van Port Zwolle. Presentatoren zijn Andries Ophof en Ton Henzen.

Alumax Boats maakt boten van aluminium. Binnenkort presenteert Remko Germeraad uit Meppel twee nieuwe typen aluminium boten op de HISWA in Amsterdam. De boten moeten vooral zichzelf verkopen, zegt Germeraad. Veel reclame hoeft hij niet te maken. Hij vertelt er over in Ondernemend

De tweede gast in Ondernemend is Marloes Roosegaar. Begin 2016 is ze haar eigen bedrijf gestart en ze heeft inmiddels een werknemer aangenomen. Roosegaar helpt gemeenten bij het realiseren van projecten. "Ik zorg ervoor dat er samen met bijvoorbeeld een woonwijk iets moois wordt gerealiseerd."

De haven in Meppel wordt volgens Jeroen van den Ende van de Port of Zwolle flink uitgebreid. Zo wil De Kievit, onderdeel van FrieslandCampina, een enorm warehouse bouwen. Daarvoor zou containerbedrijf MCS moeten verhuizen naar de andere kant van het water.

Uitzenddata/tijden: RTV Meppel zaterdag vanaf 13.00 uur op oneven uren, zondag hele dag oneven uren, RTV Drenthe vanaf vrijdag, zaterdag en zondag.