Stad & Esch Zuideinde gaat in de verkoop

Meppel - Het College van B&W heeft besloten de voormalige Stad & Esch-locatie aan het Zuideinde via een ‘marktinitiatief’ openbaar te verkopen.

Door deze werkwijze kan de gemeente bij verkoop kiezen voor het alternatief met de beste invulling met een marktconforme prijs.

De gemeente Meppel is in gesprek met een aantal gegadigden over de verkoop van het pand Zuideinde 76. Er is toenemende belangstelling voor de ontwikkeling van de voormalige Stad & Esch-locatie. Dit heeft geleid tot twee biedingen. De gemeente wenst echter ook andere partijen in staat te stellen een bod uit te brengen en heeft daarom besloten het pand op de markt te brengen.

Schoolgebouw

Alleen het oude schoolgebouw staat te koop. B&W hebben de verkoop in het zelfde besluit van het schoolpand losgemaakt van de verkoop van het sportveld aan de Marijkestraat. 'Zolang er sprake was van die koppeling, meldden ettelijke projectontwikkelaars zich vooral voor dat stuk grond.

De belangstelling voor Zuideinde 76 liep terug,'vertelt wethouder Koos de Vos.
De gemeente wil de verkoop nu versnellen, want het leegstaande gebouw kost nog steeds veel geld. Het moet nog op temperatuur gestookt worden en vraagt tienduizend euro per jaar aan onderhoudkosten.

Eisen

Voor de locatie heeft de gemeente inhoudelijke randvoorwaarden opgesteld. Hierin staan de eisen waaraan de toekomstige invulling van het gebouw moet voldoen. De karakteristieke uitstraling en de monumentale delen van het minstens een eeuw oude pand, dient de nieuwe eigenaar bijvoorbeeld volledig te respecteren. De Vos: ‘Door verkoop van het oude Stad & Esch-gebouw heeft de gemeente de meeste ruimte om naast een marktconforme prijs écht het beste plan voor deze locatie uit te kiezen.’

De daadwerkelijke start van de verkoop van de gebouwen en het perceel staat dit voorjaar gepland.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!