Landelijke estafette van de ChristenUnie naar Den Haag voert door Zuidwolde en Staphorst

Regio - Vrijwilligers van de ChristenUnie in De Wolden en Staphorst hebben maandag meegelopen in een estafette van Groningen naar Den Haag. Zo brachten zij een boodschap uit hun gemeente naar de Tweede Kamer.

De ChristenUnie vindt het belangrijk stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden vanuit heel Nederland oproepen verzameld aan de nieuwe Tweede Kamer die op 15 maart verkozen wordt. Tijdens de estafette van ruim 250 kilometer geven inwoners van maar liefst 29 gemeenten het stokje aan elkaar over. Vanuit elke gemeente wordt een oproep aan het estafettestokje toegevoegd.

De ChristenUnie in Staphorst roept op tot meer ruimte voor boeren. Boeren die investeren in milieu en dierenwelzijn moeten de ruimte krijgen om te ondernemen en niet worden gehinderd door regelgeving. vraagt aandacht voor het belang van goede zorg voor mensen die daar afhankelijk van zijn. De ChristenUnie uit De Wolden voegde een oproep toe voor het stimuleren van werkgelegenheid in Noord-Nederland.

Op dinsdagmiddag arriveert het estafettestokje op het Binnenhof in Den Haag. Carola Schouten, nummer 2 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie, zal daar de boodschappen uit de regio’s in ontvangst nemen.