Meppeler kandidaten voor de Tweede Kamer: Anita Movrin

Meppel - Op de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer staan in totaal zes inwoners van Meppel. Tot aan de verkiezingen op woensdag 15 maart stelt de Meppeler Courant ze aan de kiezers voor; vandaag deel 5.

1 Wat heeft je doen besluiten je aan te sluiten bij De Burger Beweging?
De lijst van De Burger Beweging bestaat uit mensen uit de praktijk die de verandering al in werking hebben gezet. Ik ben gevraagd om het vernieuwende onderwijs die de IBBO biedt op de kaart te zetten.

2 Jullie verkiezingsprogramma heeft als titel ‘Sta op voor eerlijk, geld & democratie’. Wat is daarmee de boodschap van DBB?
Dat mensen wakker worden! Het geld mag eerlijk verdeeld worden, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Belangrijke onderwerpen waar de debatten en partijen niets over zeggen. Maar ook dat mensen hun eigen kracht weer oppakken, zowel met geld via een basisinkomen, als in de gezondheidszorg zonder inmenging van de (te) invloedrijke farmaceutische industrie.

3 Als u één wet/regel mag invoeren of wijzigen, welke kiest u en waarom?
Leerplicht wordt leerrecht. Dan kunnen kinderen en ouders weer zelf kiezen welk onderwijs ze willen volgen. Het onderwijssysteem zit op slot, kinderen lopen vast in de strakke structuur, de druk en het moeten. Cijfers van het aantal thuiszittende kinderen en kinderen die aan de Ritalin zitten, zijn schokkend.

4 Wat kunt u persoonlijk bijdragen aan DBB?
De expertise van IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) is een toegevoegde waarde voor de kandidatenlijst van de DBB, waarmee ook wij laten zien dat het anders kan.

5 Jullie moeten er als kleine partij hard aan trekken in de campagne. Hoe zijn de reacties van mensen en gaan jullie een zetel halen?
Mensen die het zat zijn hoe de grote partijen hun stem binnenhalen en vervolgens niets doen, kunnen lef tonen door op de DBB te stemmen. En dat zou nog wel eens een verrassende uitslag kunnen geven voor alle kleine partijen! Ja we halen een zetel binnen!