Waar zijn de stemlokalen in Meppel?

Meppel - Inwoners van Meppel kunnen met hun stempas stemmen in ieder stembureau in de eigen gemeente. Morgen, woensdag 15 maart wordt de verkie­zing van de 150 leden van de Tweede Kamer gehouden.

 

Burgers mogen alleen stemmen als ze beschikken over een identiteitsbewijs (bv paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs). Dit bewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Iemand machtigen

Als u niet in de gelegenheid bent zelf te stemmen, kunt u iemand onderhands machtigen. Dit is alleen mogelijk bij iemand uit dezelfde gemeente. U vult hiervoor de achterkant van uw stempas in, laat de gemachtigde mede­ondertekenen en geeft vervolgens de pas aan hem of haar mee. Deze persoon moet u ook een kopie van uw identiteitsbewijs meegeven. De kopie moet hij of zij laten zien aan het stembu­reau. Een kiezer mag niet meer dan 2 volmach­ten aannemen.

Stembureaus

U bepaalt zelf in welk stembu­reau in de gemeente u uw stem uitbrengt. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stem­lokaal in de gemeente te stemmen dan kan dat. De vaste stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur. (zie adressen onderaan dit artikel). 

Mobiel stembureau

U kunt uw stem ook tussen 5.30 uur en 9.30 uur en van 16.00 uur tot 21.00 uur uitbrengen in een mobiel stembureau bij het NS Station.

Uitslagenavond

Inwoners van meppel zijn woensdag 15 maart vanaf 21.30 uur van harte welkom in het Stadhuis om kennis te nemen van de voorlopige uitslagen van de stembureaus in de gemeente Meppel. 

Stemlokalen

 1. StadhuisGrote Oever 26
 2. Openbare Bibliotheek Meppel Markstraat 27
 3. Oosterboerschool K.P.-laan 22
 4. School De Toermalijn Julianastraat 22
 5. Wooncentrum Meeuwenborgh Hoogeveenseweg 8
 6. Woon-zorgcentrum Irene Pr. Irenelaan 4
 7. Brandweerkazerne Paradijsweg 1
 8. Anne Frankschool K.P.-laan 20
 9. Beatrixschool De Vissersingel 1
 10. School De Woldstroom Woldkade 1A
 11. Woon-zorgcentrum Reestoord Zuiderlaan 134
 12. Het Anker (voormalig wzc A.B.C.) Reestlaan 2
 13. Wijkservicepunt De Koeberg Rembrandtplein 83
 14. MFK "Het Palet" Zuiderlaan 197
 15. Wijkcentrum Oosterboer Brandemaat 5
 16. Het Erf (H. van Boeijen) Atalanta 2
 17. Verpleeghuis Reggersoord Reggersweg 1
 18. lubhuis Blue Devils Sportpark Koedijkslanden 1
 19. Woon-zorgcentrum Het Kerspel Ds. van Halsemastraat 12
 20. Dorpshuis De Schalle Burg. Haitsmastraat 28