Zowel Suthwalda als MLTC 1 op jacht naar kampioenschap

Zuidwolde/Meppel - Nu de start van de voorjaarscompetitie nabij is, krijgt TC Suthwalda meteen een zware dobber voor de kiezen. Het eerste herenteam speelt zondag thuis tegen het sterke ALTA uit Amersfoort.

De ambitieuze Zuidwoldigers willen richting de topklasse, voorheen de eredivisie. Vorig jaar draaide Suthwalda al een prima seizoen en met het aantrekken van Boy Westerhof heeft het nu een extra troef in handen. De 31-jarige geboren Assenaar is via coach Floris Kilian bij Suthwalda beland, en behalve het spelen in het eerste herenteam neemt Westerhof een keur aan activiteiten binnen de vereniging op zich.

Naast Westerhof en Kilian – die behalve trainer van Suthwalda ook speler is in het team – bestaat het vijftal verder uit Roy Schoonveld, Erik Dallinga en Mattheo Knoop. Vijf cracks, die hopen op het kampioenschap in de hoofdklasse en bijbehorende promotie. Te beginnen met ALTA, dat zich net als Suthwalda richt op het kampioenschap. Ook het Eindhovense ELTC (met ex-prof Sjeng Schalken) en het Dordrechtse Dash'35 zijn volgens Kilian ploegen om voor op te passen. Het is dus zaak om niet meteen tegen een nederlaag op te lopen en de competitie dus met een valse start te beginnen.

MLTC 1

MLTC 1 gaat in deze voorjaarscompetitie eveneens vol voor het kampioenschap, maar dan in de derde klasse. Nadat het vorig jaar net niet lukte – het seizoen werd door de Meppelers beëindigd op een derde plaats – zou het ditmaal wél kunnen gebeuren met een piepjong team.

Als oudste van het stel staat Jordy Grit genoteerd. De twintigjarige MLTC'er heeft dit jaar voor het eerst broertje Robin (16 jaar) naast zich in 'het vlaggenschip'. Elysia Pool is met haar vijftien jaar de benjamin van het team, verder aangevuld met Daphne Haverkamp en Michelle de Haan (beiden 17). Trainer Harold Jans heeft goede verwachtingen van zijn 'jonkies': 'In grote lijnen is het dezelfde basis. Ik denk dat er vooral aan de dameskant een stijgende lijn in zit, en dat we daardoor als team beter zijn geworden.'

De doelstelling is dan ook de titel in de derde klasse. Ondanks blessures van Haverkamp en Pool lijken beiden op tijd fit voor de seizoensouverture. De uitwedstrijd op het kunstgras van TAM 3 in Groningen wordt dan ook op volle sterkte tegemoet getreden, en Harold Jans kijkt er naar uit: 'Dan krijgen we een beetje inzicht in hoe de competitie in elkaar steekt. Het is afwachten hoe sterk andere teams uitpakken, maar ik weet dat ons team dit niveau goed aankan.'