Fietstunnel krijgt prioriteit in Meppel

Meppel - De gemeente Meppel wil nog dit jaar een fietstunnel aanleggen die Nieuwveense Landen met het centrum verbindt. Wethouder Roelof Pieter Koning is in gesprek met de provincie Drenthe over een geschikte plek die toekomstbestendig is.

Hiermee loopt de aanleg van de tunnel voor op de aanpassing van de totale infrastructuur die nodig is om het verkeer in de toekomst op een goede manier van en naar Nieuwveense Landen en Nijeveen te leiden. Aan de noordkant van de nieuwbouwwijk, in de Nieuwe Nijeveenseweg, komt een rotonde. 'Zo ontstaat een logische en veilige route voor fietsers,' aldus Koning donderdagavond in de raadscommissie.

Gevaarlijke rotonde

De rotonde in de N375 bij de watertoren is een bekend gevaarlijk punt voor fietsers. De tunnel loopt onder de provinciale weg door. Koning: 'We willen op korte termijn de ondertunneling bij de rotonde regelen, dat heeft de provincie ons toegezegd. We zijn hierover nadrukkelijk in gesprek met de provincie. De provincie ziet het als háár verantwoordelijkheid om de afwikkeling daar te regelen.

Er vindt een technische verkenning plaats om de tunnel eerder te kunnen verwezenlijken. We zoeken naar een geschikte plek voor de lange termijn. Als die geschikte plek er niet is, hebben we een andere discussie.'