Dubbel gevoel bij Suthwalda; MLTC 1 slaat meteen toe

Zuidwolde / Meppel - Suthwalda hield zondag een dubbel gevoel over aan het 3-3 gelijkspel tegen ALTA uit Amersfoort.

Bij de start van de tenniscompetitie had de thuisclub graag de winst in eigen huis willen houden, maar na een 1-3 achterstand – na de vier singlewedstrijden – was 3-3 het hoogst haalbare.

Boy Westerhof

De Zuidwoldigers traden in de enkelpartijen niet aan in hun sterkste opstelling. Floris Kilian kon namelijk niet spelen vanwege een vervelende rugblessure. Dat scheelde Suthwalda wellicht een wedstrijdpunt en dan was de stand voorafgaand aan de dubbels in evenwicht geweest. Voeg daarbij de uiteindelijke winst in beide dubbels en dan was het een overwinning geworden.

Als telt echter niet in de sport en daarom kon Kilian uiteindelijk wel leven met het gelijkspel. Hij toonde zich vooral content met de prestatie van Boy Westerhof. ‘Boy is de laatste maanden twee keer geopereerd en de laatste keer was een week of vier terug. Als je dat in ogenschouw neemt, heeft hij een prima prestatie neergezet.’ Dat hij langzaam maar zeker weer in zijn ritme komt, maakte Westerhof in zijn single duidelijk. Met 6-1 en 6-0 gaf hij tegenstander Wouter Verhoeve geen enkele kans. Andersom was dit trouwens ook het geval in de partij tussen Roy Schoonveld van Suthwalda en Amersfoorter David de Goede. De nummer 1 van ALKA won namelijk met dezelfde cijfers.

Mattheo Knoop

Mattheo Knoop kon in zijn eerste set tegen Jeroen van de Hoek lang mee, maar na de eerste break was het ook meteen gedaan: 4-6. In de tweede set kon Knoop geen potten meer breken en verloor hij kansloos met 1-6. Erik Dallinga speelde in de vierde single tegen Stevan Korteling en pakte de eerste set duidelijk met 6-1. De tweede was spannend, maar één break bleek voldoende voor de winst van Korteling, die hierna met 1-6 ook de derde set in zijn voordeel besliste. De tussenstand was daarmee 1-3.

In beide dubbels bleek Suthwalda de sterkste. Boy Westerhof presteerde andermaal uitstekend. Aan zijn sterke spel trok Roy Schoonveld zich op en dat resulteerde in een 6-1 en 6-4 overwinning. De laatste partij was ook het spannendst. Het koppel Kilian/Dallinga won de eerste set in de tiebreak met 7-6. Daarna kwamen hun tegenstanders David de Goede en Jeroen van de Hoek goed terug. Zij pakten de set met 4-6. Het duo van Suthwalda had hierna de langste adem en onder gejuich van het publek werd de derde set met 6-3 gewonnen.

MLTC 1

Het vlaggenschip van MLTC is goed begonnen aan de tenniscompetitie. Het lastige uitduel bij TAM 3 werd met 3-5 gewonnen door de Meppelers en daar leek het na de opgave van Daphne Haverkamp in haar enkelspel niet op. Zij moest vanwege een blessure noodgedwongen de strijd staken, waardoor ook het damesdubbelspel zonder te spelen verloren ging. Met een 3-2 achterstand moesten het herendubbel en beide mixdubbels gewonnen worden om alsnog te zegevieren. Dit gebeurde overtuigend waardoor de jacht op de titel met een zege is gestart.

MLTC begon wisselend aan de wedstrijd, met de heren. Jordy Grit was kansloos tegen Adriaan Hartono (ex-MLTC) en ging onderuit met 6-2 6-2. Zijn jongere broer Robin Grit was beter op dreef en versloeg Wytse de Jong overtuigend met 0-6 3-6. Michelle de Haan zette MLTC vervolgens op voorsprong door Cheyenne Bijmolt te verslaan met 6-7 2-6. Dat leek de opmaat voor een grote zege, want in het andere damesenkelspel stond Daphne Haverkamp met 6-7 1-5 voor. Ze had de winst voor het grijpen, maar een vervelende rugblessure gooide roet in het eten. Ze verloor de tweede set in de tiebreak en moest bij een 3-0 achterstand in de derde set opgeven. De samenstelling van het damesdubbel mocht vanwege het reeds begonnen herendubbel niet meer gewijzigd worden, waardoor deze verloren ging.

Noodzaak

Het herendubbel werd door de gebroeders Grit in twee sets (3-6 6-7) gewonnen van De Jong/Buurlage waardoor de stand gelijkgetrokken werd. Winst in beide mixdubbels was noodzaak om de competitie in de derde klasse met een zege aan te vangen en dit lukte. Jordy Grit en Michelle de Haan waren met 3-6 1-6 veel te sterk voor Malcolm/Buurlage, waarna Robin Grit en Elysia Pool het beslissende punt moesten binnenslaan. Bij 4-6 0-5 leek het al gebeurd, maar TAM 3 toonde veerkracht. Boonstra en Hartono kwamen terug tot 4-5 en dachten te kunnen doordrukken. Grit en Pool herpakten zich net op tijd en wonnen ook de tweede set met 4-6, waardoor de 3-5 eindzege een feit was.

Coach Harold Jans toonde zich content met deze zege. ‘Vorig jaar gingen we ook voor de titel, maar toen begonnen we de competitie met een nederlaag. Nu lijken we in eerste instantie op een 1-7 overwinning af te stevenen, maar mag je door een blessure achteraf nog blij zijn met een 3-5 zege. TAM 3 is een stugge ploeg die ook hoge ogen gaat gooien, dus dit was een overwinning van importantie.’