Microsoft Data Science meetup in Meppel

Meppel - Mydatafactory (maakt intelligent software voor bedrijven), organiseerde donderdag 13 april voor de achtste keer een "data science" meetup in het auditorium van de Werkhorst 36 in Meppel.

Het doel van de tweemaandelijkse meet-ups is om software ontwikkelaars, onderzoekers en andere geïnteresseerden op het gebied van Data Science en intelligente software uit Meppel en omgeving op een informele manier bij elkaar te brengen.

Data Science gaat over technieken die gebruikt worden om kennis uit grote hoeveelheden gegevens te halen en wordt op allerlei plekken gebruikt: de afgelopen meet-ups is er onder andere gepresenteerd over slimmer maken van zoekmachines, het automatisch samenvatten van boeken en teksten, analyse van sociale media (bijvoorbeeld facebook) en het aanbevelen van nieuwsberichten op basis van je ‘digitale’ profiel.

Sprekers zijn onderzoekers van universiteiten uit heel Nederland, maar ook specialisten uit het bedrijfsleven.

Op donderdagavond 18 mei (tussen 18.00 en 21.00) komt Microsoft naar Meppel. Er wordt er een speciale Microsoft Data Science meetup georganiseerd. Er wordt gesproken over kunstmatige intelligentie en andere slimme technologieën van Microsoft én andere ‘open source’ Data Science tools die op het Microsoft platform worden aangeboden.

Deelname is gratis en inclusief een buffet, maar wees op tijd met registratie i.v.m. beschikbare plaatsen. Voor het inschrijven Google je even op ‘Data Science North East Netherlands’ en meld je je aan op de via www.meetup.com.