Tennissers MLTC 1 en Suthwalda halen flink uit

Meppel/Zuidwolde - Het eerste team van MLTC heeft paasmaandag een dikke zege geboekt in z’n tweede duel van de voorjaarscompetitie. Thuis tegen DLTC 1 wonnen de Meppelers met maar liefst 7-1.

Door dit resultaat deelt MLTC nu de koppositie met Veracket 2 uit Groningen.

Veel kwaliteiten

De Drachtster equipe werd vorig jaar, op een schamel puntje na, geen kampioen. Het beloofde dus een hete strijd te worden voor het team van trainer Harold Jans, maar het werd eigenlijk een eenvoudige overwinning. Jans: ‘We hebben heel goed gespeeld, al waren de omstandigheden lastig met veel wind. Onze dames waren weer heel belangrijk en blijken fysiek over veel kwaliteiten te beschikken. Ik ben dik tevreden over de gespeelde partijen.’

Michelle de Haan beet het spits af en speelde heel volwassen. Ze boekte met 6-1 6-3 dan ook een hele regelmatige zege. Elysia Pool startte net zo sterk in haar single en won de eerste set met 6-1, maar speelde in de tweede set wat onzeker. Een onnodig verlies (4-6) was het gevolg, waarna het jonge talent in de derde set orde op zaken stelde met 6-2 en dus het tweede Meppeler punt aantekende.

Robin Grit won eenvoudig met 6-2 6-0 en kreeg veel complimenten van trainer Jans: ‘Robin speelde heel volwassen en blijft ook rustig als het even tegenzit. Het is een hele prestatieve jongen en hij bijt zich helemaal vast in een mogelijk kampioenschap.’ Robins oudere broer Jordy had een lastige tegenstander in de trainer van DLTC, Jort de Vries. Jordy Grit deed het naar behoren, maar kon een verlies in twee sets niet voorkomen.

In het damesdubbel speelde de net weer fitte Daphne Haverkamp aan de zijde van Michelle de Haan. Na een prima eerste set (6-1 winst) verloren ze de tweede en kwamen ze in de derde en beslissende set op 2-0 achter met 0-40. Juist op dat moment richtte het tweetal zich op, pakte de game en denderde vervolgens door naar de partijwinst. Het herendubbel van de gebroeders Grit was een pittig potje, maar MLTC bleef met 6-4 7-5 aan de goede kant van de score.

Bij een 5-1 voorsprong voor de thuisploeg was het tijd voor de afsluitende mixpartijen. Elysia Pool en Jordy Grit wonnen heel overtuigend in twee sets, terwijl Daphne Haverkamp en Robin Grit een even regelmatige zege boekten.

Suthwalda

De tennissers van Suthwalda blijven sterk meedoen in de hoofdklasse. Na het 3-3 gelijkspel tegen de directe concurrent ALTA in de seizoensouverture, wonnen de Zuidwoldigers in het paasweekend met 0-6 van Dash uit Dordrecht. Trainer-speler Floris Kilian was opgetogen na deze uitwedstrijd: ‘We waren om vijf uur al gedoucht en wel. Alles werd gewonnen in twee sets, en we hebben slechts in één set vier games tegen gehad. Dit zijn wedstrijden die je nodig hebt om te kunnen meedoen om het kampioenschap.’

Dash is een van de mindere teams van de competitie. Al na de singles was duidelijk dat hier de volle buit te behalen viel, want Boy Westerhof won zijn enkelspel met 6-3 6-2 en Roy Schoonveld met 6-1 6-2. Mattheo Knoop had eveneens een makkie, terwijl Erik Dallinga ook 6-1 6-2 noteerde. De meeste tegenstand kreeg Suthwalda in het dubbelspel van Westerhof/Schoonveld, want dat betrof de reeds genoemde set met vier games tegen. Uiteindelijk werd nog vrij eenvoudig met 6-3 6-4 gewonnen. Kilian en Dallinga wonnen de tweede dubbel overtuigend met 6-2 6-2.

Kilian: ‘Dash gaf zelf al aan dat het voor hen een lastig seizoen wordt. Voor ons is het lekker er een keertje makkelijk af te komen.

Tel daarbij op dat we die ruime uitslagen nodig hebben om mee te doen om het kampioenschap. Komend weekend zijn we vrij en daarna spelen we op 30 april tegen Venlo. Tegen dat team moet ook een goed resultaat te behalen zijn.’