Live in Meppel viert lustrum met De Dijk, O'G3NE, Jett Rebel en Memphis Maniacs

Meppel - Live in Meppel viert het eerste lustrum met één van de belangrijkste bands in de Nederlandstalige muziekgeschiedenis: De Dijk. Verder treden onder meer Songfestivaldeelnemer O'G3NE en Jett Rebel. Ook gaat Memphis Maniacs op herhaling.

Live in Meppel, dit jaar op vrijdag 8 en zaterdag 9 september, wordt traditioneel geopend met het Prinsengrachtconcert. Ook dit jaar weer begeleidt het Noordpool Orkest onder leiding van dirigent Reinout Douma verschillende Nederlandse topsolisten.

O'G3NE

Absolute publiekstrekker deze avond is O'G3NE. De zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol vertegenwoordigen volgende maand met het nummer ‘Lights and Shadows’ Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Kiev. O’G3NE won in 2014 The Voice of Holland en beleefde een ware doorbraak door deelname in 2016 aan het tv-muziekprogramma ‘De beste zangers van Nederland’. Een bijzonder optreden tijdens het Prinsengrachtconcert wordt ongetwijfeld ook verzorgd door Jett Rebel. De flamboyante, extravagante muzikant brak in 2014 definitief door en verzorgde toen met zijn band een optreden tijdens Live in Meppel in Concert.

Lokaal talent: Ken Besuijen

Tijdens de Prinsengrachtconcert is er ook ruimte voor lokaal talent. Na zijn prachtige optreden in een uitverkochte Schouwburg Ogterop betreedt Ken Besuijen nu het podium bij Live in Meppel. Verder treedt op singer/songwriter Stevie Ann (Stephanie Struijk). De Zilveren Harp-winnares is onder meer bekend van haar single One Year of Love, een cover van Queen. En ook Gare De Nord, dé Nederlandse urban jazzband. Zij zijn verantwoordelijk voor Nederland's meest succesvolle en populaire jazz album aller tijden: Sex 'n' Jazz.

Live in Meppel KIDS

De tweede dag van het Stadsfestival Live in Meppel start weer met Live in Meppel KIDS. Een activiteit speciaal voor de kinderen. Een dag klimmen, klauteren, zingen, springen, dansen, schminken, shows, meet & greets en nog veel meer. Dit jaar met optredens van onder meer Brandweer Sam en de Dikdakkers.

Live in Meppel In Concert met De Dijk

De vijfde editie van Live in Meppel In Concert wordt dit jaar afgesloten met optredens van De Dijk, Sven Hammond en de Memphis Maniacs. De Dijk, één van de belangrijkste bands in de Nederlandstalige muziekgeschiedenis, behoeft nauwelijks introductie. De band heeft zijn sporen achtergelaten in het Nederlandse muzieklandschap. In rocktempels en popzalen, in feesttenten en op festivals, overal in het land. Met zanger Huub van der Lubbe schreef De Dijk talloze Nederpop klassiekers op haar naam. De band won talloze Edisons, een Zilveren en Gouden harp en ontving in 2009 de Popprijs tijdens Eurosonic Noorderslag.

Sven Hammond

De tweede act tijdens Live in Meppel in Concert is Sven Hammond. De band is actief sinds 2006 en maakt rhythm-and-blues-, soul- en jazzmuziek. Bandleider is toetsenist Sven Figee die eerder optrad met onder meer Anouk en Di-rect. De band was te zien in De Wereld Draait Door en op het North Sea Jazz Festival.

Memphis Maniacs

Terug van weggeweest. In 2015 dé verrassing van Live in Meppel: mash-up-band Memphis Maniacs. De formatie speelt mixes, zogenaamde mash-ups, van allerlei bekende nummers en mengt op die manier diverse stijlen en genres. Memphis Maniacs speelde festivals als Lowlands, Zwarte Cross, Oerol, Pinkpop en Concert at Sea plat. Overal waar de band speelt, is het feest.

Tickets voor Live in Meppel 2017 zijn vanaf nu te bestellen via www.liveinmeppel.nl