Robin Grit en Luuk van Eeuwen winnen JRT dubbelspel tennistoernooi

Meppel - Tennisser Robin Grit van MLTC uit Meppel heeft op Koningsdag deelgenomen aan het JustPlay Tennis JRT**** jeugdtoernooi in Spijkenisse. Hij won samen met dubbelpartner Luuk van Eeuwen het dubbelspel.

Het toernooi telt mee voor de KNLTB Jeugdranglijst. Robin Grit speelt deze landelijke jeugdtoernooien in de categorieën enkel- en dubbelspel 15-16 jaar. Tijdens dit toernooi werd in beide categorieën gespeeld. 

In het enkelspel heeft Robin Grit de kwartfinale weten te bereiken. Zijn eerste wedstrijd wist hij vrij eenvoudig te winnen. In de kwartfinale kwam hij helaas al de als eerste geplaatste speler tegen. Deze wist goed om te gaan met het snelle aanvallende en verdedigende spel van Robin. De wedstrijd eindigde met de setstanden 5-7 en 4-6. Door dit nipte verlies wist hij de halve finale niet te bereiken.

Dubbelspel

In het dubbelspel was hij samen met zijn dubbelpartner Luuk van Eeuwen als eerste geplaatst. Deze plaatsing hebben ze volledig waar weten te maken. Dinsdag in de kwartfinale lieten ze nog niet het beste van hun spel zien, maar dat was ook niet nodig, ze wonnen vrij eenvoudig met 6-2 en 6-2. 
In de halve finale op woensdag kwamen ze beter in hun spel en wisten ze met 6-2 en 6-3 te winnen.

Op Koningsdag was de finale. Ze wisten de tegenstanders goed onder druk te zetten en te houden en in een mum van tijd was de eerste set met 6-1 gewonnen. In de tweede set gingen de tegenstanders beter spelen en kwamen Robin en Luuk zelfs nog een break achter te staan. Ze hielden echter hun hoofd koel en wisten op de juiste momenten weer druk te zetten en de break terug te pakken. Deze set werd uiteindelijk met 7-5 gewonnen. 

Mixteam MLTC

Dit was voor Robin, vanwege zijn leeftijd, het laatste reguliere JeugdRangLijstToernooi waar hij aan mocht deelnemen. In augustus neemt hij, als afsluiting, nog deel aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Hilversum. Daarna gaat hij verder in het volwassenen tennis voor de Nationale Ranglijst. Tot die tijd speelt hij eerst nog vijf weekenden zijn wedstrijden in het eerste mixteam van MLTC.