MLTC 1 ligt op kampioenskoers

Groningen/Meppel - De hoofdmacht van MLTC heeft zondag ook zijn derde competitieduel overtuigend in winst omgezet. In Groningen werd Veracket 3 met ruime cijfers (2-6) verslagen.

Michelle de Haan leed een verrassende nederlaag in drie sets tegen Kristy Kuik. Het was voor De Haan haar eerste verlies in deze competitie en betekende meteen een achterstand voor de Meppeler tennissers. Deze werd echter snel ‘gerepareerd’ door Elysia Pool, die haar tegenstandster bij 0-6 0-1 zag opgeven.

Voorsprong

Voor MLTC kwamen vervolgens de gebroeders Grit in het herenenkel in actie en zij zegevierden allebei. Robin Grit deed dit erg overtuigend tegen Martijn Vast (0-6 2-6) terwijl z’n oudere broer Jordy meer moeite had met Sebastian van Sleen: hij won met 4-6 in de derde set, waardoor MLTC op een 1-3 voorsprong stond na de enkelspelen.

Het damesdubbel De Haan/Haverkamp ging ten onder tegen het duo Van Dijk/De Jong, waardoor de spanning nog even terugkeerde (2-3) maar de laatste drie partijen werden allemaal gewonnen door MLTC. De gebroeders Grit wonnen het herendubbel met 1-6 4-6 van Van Sleen/Duursema, Robin Grit en Daphne Haverkamp sloegen zich eenvoudig langs Van Dijk/Vast. Jordy Grit en Elysia Pool sloten af met een nipte zege op De Jong/Duursema: zij pakten de derde set met 9-11 in een supertiebreak.

‘We hebben als doelstelling om alle zeven competitieduels te winnen, waardoor we niet afhankelijk zijn van het doelsaldo. Concurrent Veracket 2 won met 3-5 van deze tegenstander, dus vanuit dat licht bezien is deze zege keurig. We liggen op koers en gezien de aanwezige kwaliteit binnen onze selectie is de geponeerde doelstelling niet meer dan logisch. We leggen onszelf daarbij druk op, maar dat hoort bij sport en daarmee kunnen we tot nu toe prima omgaan’, aldus MLTC-coach Harold Jans.