Niets gevonden in Ruinerwold

Ruinerwold - De zoektocht naar de stoffelijke resten van een vermist bemanningslid van een bommenwerper die 29 december 1943 bij Ruinerwold door de Duitse luchtmacht werd neergehaald, heeft geen resultaat opgeleverd.

Een nieuwe zoektocht in de toekomst wordt niet helemaal uitgesloten, maar dan moet nader onderzoek wel sterke aanwijzingen opleveren. 
De zoekactie werd uitgevoerd door de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL), samen met collega’s van de Genie, de EODD en de vliegtuigbergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht. 
De BIDKL heeft gisteren en vandaag een uitgezet gebied tot ongeveer twee meter diepte afgegraven. Daar vlakbij is ook nog een strook grond onderzocht door metingen te verrichten en de toplaag af te graven. Op beide locaties zijn geen stoffelijke resten van het vermiste bemanningslid gevonden. 
Er werd gezocht naar de staartschutter sergeant Philip John Greenmon. Hij was één van de zeven bemanningsleden van de neergehaalde bommenwerper Halifax II. De overige zes bemanningsleden liggen op begraafplaats Blijdenstein in Ruinerwold.