AMBC Staphorst gaat een dagje uit

Staphorst - Het is een jaarlijks terugkerend gebeuren op de tweede zaterdag in juni. De Stien Eelsingh-rit voor motoren met zijspan en enkele oldtimer auto's.

Als passagier in deze voertuigen enkele tientallen mindervalide kinderen die een geweldig dagje uit wordt bezorgd.

Aanstaande zaterdag staat het vertrek gepland om 10.00 uur bij uitgaanscentrum Kisteman aan de oude rijksweg in Staphorst. De route is altijd een klein beetje een verrassing maar wel bekend is dat de tocht richting het mooie museumdorp Orvelte in Drenthe gaat. Daar wordt de middagpauze gehouden en zal de AMBC catering alle deelnemers en ouders/ begeleiders voorzien van een heerlijke lunch. De terugweg wordt wederom via een mooie route gereden en de finish ligt tenslotte einde middag bij Hotel Waanders in Staphorst waar de tocht middels een lekker etentje wordt beeindigd.

Deze dag is een feest voor de kinderen waar men het al weken van te voren over heeft. Men vind het geweldig om te zwaaien naar belangstellenden langs de kant van de weg en je ziet ze genieten. Men vertrekt vanaf de parkeerplaats van Kisteman richting IJhorst en rijdt de gehele gemeenteweg over tot aan Halfweg. Het zou geweldig zijn voor de kinderen als er veel publiek staat.