Hoofdtoernooi NRT barst woensdag los

Meppel - Op de banen van de Meppeler Lawn Tennis Club (MLTC) wordt deze week het Nationale Ranglijst Toernooi (NRT) gehouden.

Alle kwalificatiewedstrijden zijn maandag en dinsdag zonder hapering afgewerkt, zodat het hoofdtoernooi woensdag volgens plan van start kan gaan.

Bij de heren waren Jordy Grit en Thomas van Maanen veroordeeld tot de kwalificaties om zo een plekje in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Beide MLTC’ers lukte het niet om hun enkelspelpartij in een zege om te zetten, zodat hun 'thuistoernooi' dus al vlot ten einde was. Rechtstreeks geplaatst – of via een wildcard – zijn echter wel Robin Grit, Mattheo Knoop en Lars Bijsterbosch.

‘Lucky loser’

Bij de dames was de animo minder groot voor de kwalificaties, en namens MLTC kwam alleen Annemart Kleijn in actie. Zij bereikte het hoofdtoernooi niet op eigen kracht, maar door een afzegging van een van de rechtstreeks geplaatste speelsters werd Annemart ineens een ‘lucky loser’. Daardoor ging ze alsnog de koker in voor de loting van het hoofdtoernooi. Andere MLTC’ers in het hoofdtoernooi zijn Daphne Haverkamp, Michelle de Haan, Elysia Pool, Flore Hullegie en Isabel Popma.

In dat hoofdtoernooi strijden 32 heren en dames om de eindzeges. Om 12.00 uur woensdagmiddag gaat de eerste ronde van start. Deze wordt zowel bij de dames als de heren nog op dezelfde dag afgerond. Het uiteindelijke doel, de finale, wordt in beide categorieën op zondag afgewerkt.

Stevig

Het NRT mag trouwens als stevig worden gekenmerkt, want bij de dames is de hoogst genoteerde speelster terug te vinden op stek 34 van de nationale ranglijst, terwijl dit bij de heren de nummer 22 is.