MLTC is tevreden over zowel NRT als Meppel Open

Meppel - Tennisvereniging MLTC, verantwoordelijk voor de organisatie van het Nationaal Ranglijst Toernooi én het Meppel Open, kijkt met volle tevredenheid terug op beide evenementen.

Vele Meppeler en regionale tennissers lieten afgelopen week zien over veel kwaliteit te beschikken. Zo verraste Mattheo Knoop door in de kwartfinale van het herenenkelspel Jesse Timmermans – de als nummer 1 geplaatste speler én de nummer 22 van Nederland – in twee sets te verslaan. Met 6-4 7-6 was de verassende zege van Knoop ook nog eens terecht te noemen. In de halve finale won de MLTC’er ook relatief eenvoudig, waarna in de finale Guy den Heijer wachtte. Deze op een wildcard toegelaten speler was een maatje te groot voor Mattheo Knoop, die ondanks zijn goede spel in Den Heijer zijn meerdere moest erkennen: 6-2 6-1.

Goede keuzes

Daphne Haverkamp strandde in de kwartfinale van het damesenkel. Ondanks de kansen die ze kreeg, was haar nederlaag niet onterecht te noemen want Perla Nieuwboer was absoluut de sterkste. Door een duidelijke zege op Celine Koets was Perla de tweede toernooiwinnaar die op een wildcard was toegelaten. Dit gaf duidelijk blijk van goede keuzes van de Meppeler organisatie.

Robin en Jordy Grit strandden in de kwartfinale van het herendubbel, terwijl Lars Bijsterbosch en Mattheo Knoop de halve finale bereikten. Met 7-5 7-5 was de nederlaag krap, maar op de beslissende momenten kon het duo niet toeslaan. In het damesdubbel haalden drie MLTC’ers de halve finale. Daphne Haverkamp en Michelle de Haan troffen hierin Elysia Pool en Babette Burgersdijk. De laatste twee waren in een driesetter te sterk, waarna ze ook de toernooizege in drie sets op hun naam schreven, ten koste van de gezusters Rowena en Tessa van der Ploeg (6-4 5-7 6-3).

Dubbel zo veel

Een opmerkelijk puntje was dat in het ‘Meppel Open’ de finale tussen Pool/Burgersdijk en Haverkamp/De Haan ging. Hierin bleken de laatstgenoemden wel de sterksten en zo schreven zij dit neventoernooi op hun naam.

Honderdacht deelnemers telde het Meppel Open trouwens, en dat was dubbel zo veel als vorig jaar. In 22 van de gespeelde categorieën op het Open was een MLTC’er de sterkste, een feit waarmee de organisatie zeer content was. Voor het eerst was ook een herendubbel 60+-categorie actief. Hierin tennisten drie koppels van ruim over de zeventig jaar.

Hier volgen de namen van de winnaars van het Meppel Open. HD 60+: Marinus Noordhof en Joop Immerzeel; HD3: Jordy en Robin Grit; HD7: Bart Wiegmink en Thomas Rugers; HD7 35+: Bob Fijnheer en Lucas Kiers; HE7: Bart Wiegmink; DE5: Annemart Kleijn; DE6: Elles Zwart; DE7: Kim van Dijk; DE8: Ebeline Boltje; DD3: Daphne Haverkamp en Michelle de Haan; DD7: Kim van Dijk en Wies Kleingeld.