Fokkert, Boessenkool en Smits racen in Veldhoven

Veldhoven - Op de piste van Veldhoven, onder de rook van Eindhoven, staat dit weekend weer een editie gepland van de Molenaar Honda NSF100 Cup.

Aan de start staan ook de drie geselecteerde regiorijders Justin Fokkert (Oudleusen), Damian Boessenkool (Staphorst) en Twan Smits (Steenwijk). Dit trio kreeg in het voorjaar – na een selectie – tickets op zak voor deze nationale jeugdstrijd, zodat zij eerstejaars in deze serie zijn.

Deugd

Voor die nieuwkomers maakt de organisatie ook een aparte ranglijst op: de zogenaamde Rookies Cup. In dat klassement staat het trio zelfs op de ereplaatsen 1, 2 en 3 en dat moet ook de wegracecommissie van de AMBC Staphorst deugd doen. Alle drie groeiden namelijk op op het minibike-asfalt van De Tippe, dat een uitstekende leerschool bleek voor hun vervolgtraject. Fokkert is met 335 punten de beste rookie, gevolgd door Boessenkool (277) en Smits (226).

In elk geval hopen alle drie in het reguliere veld – met in Veldhoven ook tweede- en derdejaars rijders aan de start – in de komende twee races weer optimaal te scoren. Kas Beekmans is daarbij de topcoureur, die inmiddels 540 punten bijeen heeft gereden, gevolgd door Colin Velthuizen die op een score van 494 staat. Fokkert is met 335 punten voorlopig de derde man in het veld en dus ook eerste in het Rookie-klassement.