AMBC’ers naar finale Dutch Masters of Motorcross

Staphorst/Lichtenvoorde - In de Achterhoek staat dit weekend het grootse muziek- en sportspektakel ‘Zwarte Cross’ op de kalender, waarbij in totaal 160.000 bezoekers op de piste bij Lichtenvoorde worden verwacht.

De motorbond KNMV heeft hier, na drie edities van de Dutch Masters of Motorcross, de finales gepland van de hoogste internationale titelstrijd in eigen land met de vier klassen 85 cc, 125 cc, MX 2 en MX 1.

Vuurwerk

In die laatste categorie mag vuurwerk worden verwacht van Grand Prix-toppers als Max Nagl, Gauthier Paulin, Max Anstie en de ‘nationale matador’ Jeffrey Herlings. Ruim de helft van de deelnemers is buitenlands, met zelfs crossers uit Australië, Indonesië, de VS, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Een aantal regiorijders, veelal bij de AMBC Staphorst actief, komt ook in actie. De beste scores worden verwacht van Dave Kooiker in de hoogste 85 cc-jeugdklasse, waarin ook Sven Dijk uit Balkbrug mag starten. In de 125 cc mogen de broers Rowdy en Dylan Kroon uit Hoogeveen hun progressie in de twee slotmanches op KTM tonen, terwijl in de MX 2 Ralph Slager en Dylan Schra (Hofstede MX) en Youri van ’t Ende (ARCABO Nieuwleusen) bij de veertig uitverkorenen behoren. Opvallend is het ticket voor Staphorster René Boer in de MX 1, die mogelijk profiteert van geblesseerde coureurs. Onder wie Mike Gijsbertsen uit Linde, die niet op de startlijst staat.