Veel belangstelling voor Meppeler OverdagKoor

Meppel - Het pas opgerichte Meppeler OverdagKoor hield zaterdag een introductiemiddag bij repetitielocatie Sociëteit Tivoli. Vanaf 12 september kunnen liefhebbers iedere dinsdagochtend zingen bij het MOK onder leiding van dirigent Brigitta Diephuis.

De belangstellenden werden welkom geheten en van een drankje voorzien door gerant Theo die al jaren werkzaam is in de bar van Sociëteit Tivoli. Daarna kregen ze informatie over het nieuwe Meppeler OverdagKoor.

Dirigente tevens oprichtster van het MOK, Brigitta Diephuis, heeft één en ander verteld over het ontstaan van het idee van het overdagkoor in Meppel. ‘Zingen in koorverband gebeurt meestal ’s avonds. Dit kan een drempel zijn. Mensen willen of kunnen soms ’s avonds de deur niet meer uit. Daarom is het belangrijk dat er ook een aanbod is voor overdag zingen in koorverband. Het is immers zonde als mensen het plezier aan zingen en samenzijn zouden moeten missen. Zingen doet wat met iedereen.’, aldus Diephuis.

Belangstellenden stelden praktische vragen over bijvoorbeeld het repertoire, leeftijd en moeilijkheidsgraad. Diephuis: ‘De behoefte aan overdag zingen in koorverband blijkt behoorlijk groot. Belangrijkste voorwaarde om mee te doen is om vooral lekker aan de slag te gaan met zingen, waarbij nog niet teveel op praktische zaken zoals optredens vooruit wordt gelopen.’

Aanmeldingen, suggesties en informatie via brigittadiephuis@outlook.com of 06-52076174.