Ondernemen in Meppel: Bart Lever
Door Bart Lever

Ik ga op reis en ik heb alles goed geregeld

Op reis gaan vraagt de nodige voorbereiding en planning. Welke reisgidsen zijn handig om mee te nemen, zijn inentingen nodig? Vaak zit je met je gedachten al aan de andere kant van de wereld; maar heb je het thuis ook goed geregeld?

Met een goed levenstestament of notariële volmacht kan je ook dit afvinken. 

De meeste mensen weten dat je met een testament je zaken goed kunt regelen voor als je er niet meer bent. Maar je kunt ook je zaken goed regelen tijdens je leven als je bijvoorbeeld op reis bent of als je het zelf niet meer kunt. Dat regel je dan in een levenstestament (ook wel notariële volmacht genoemd).

In je levenstestament wijs je iemand aan als vertrouwenspersoon die namens jou kan handelen als jij bijvoorbeeld op wereldreis bent. Hij of zij kan jouw geldzaken regelen als jij aan de aan de andere kant van de wereld zit. Bijvoorbeeld het betalen van rekeningen die na jouw vertrek nog binnenkomen, het regelen van belastingaangifte, de verhuur van je woning of het opzeggen van vergeten abonnementen die je tijdens je wereldreis toch niet nodig hebt en alleen geld kosten. Zo sta je bij thuiskomst niet voor financiële verrassingen.

Naast geldzaken kun je ook allerlei persoonlijke zaken in je levenstestament regelen. Zoals wensen voor je huisdieren die je tijdelijk bij iemand onderbrengt of het geven van aanwijzingen wat met jouw spullen in de tussentijd moet gebeuren. Je kunt je vertrouwenspersoon vragen elke maand een update te geven over wat hij voor jou heeft geregeld. Zo blijf je altijd up-to-date.

Het levenstestament kun je zo inrichten dat je vertrouwenspersoon niet meer voor je kan handelen als je weer terug bent in Nederland. Maar het is ook zo flexibel dat het weer kan ingaan wanneer jij dat wilt, bijvoorbeeld bij ziekte, dementie of een ongeval. Zo heb je altijd een vertrouwenspersoon die voor jou kan handelen als je dat zelf even of blijvend niet kunt of wilt. Met een levenstestament kan je ontspannen op reis en heb je het ook voor daarna meteen goed geregeld.

Wil je meer weten hierover? Lees dan verder op www.lever.nl of kom bij mij langs voor een vrijblijvende bespreking van de mogelijkheden.