Gigantisch water spuitend piratenschip wint de optocht

Meppel - Het is niet missen. Een varend - correctie: rijdend - houten piratenschip, op een trailer achter een tractor. Het is de publiekstrekker en winnaar van de traditionele afsluitende optocht tijdens de Donderdag Meppeldag.

Het piratenschip van Mini Meppel is de winnaar in de categorie reclamewagens. Kinderen op de boot hebben een piratenhoed of bandana op. En zoals echte piraten zijn ze uiterst gevaarlijk. Ze spuiten het publiek ondertussen nat. Extra vervelend voor de mensen langs de kant als de wagen tot stilstand komt.

De Dorpsstraat West Nijeveen met de eikenprocessierups - er rijdt en loopt van alles rond in de optocht - is uitgeroepen tot winnaar van de versierde wagens.

De VVD lijkt al te begonnen zijn met de politieke campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. In de optocht rijdt wethouder Roelof Pieter Koning op een rode quad mee. ‘Vol gas voor en door Meppel’ staat er groots achterop. Die belofte lijkt hij nu al niet waar te kunnen maken. Hij staat stil. Het is natuurlijk nog geen campagnetijd, maar het is wel een mooi beeld.

De VVD is overigens niet de enige partij die meedoet, ook de PvdA en SteM lopen mee.