Laatste editie Live in Meppel in huidige vorm

Meppel - Live in Meppel dat op 8 en 9 september voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaatsvindt, is voorlopig het laatste stadsfestival in de huidige vorm. De organisatie gaat op zoek naar vernieuwing.

Het Stadsfestival Live in Meppel bestaat in de huidige vorm vijf jaar. Met op vrijdagavond het Prinsengrachtconcert, op zaterdag overdag het Kidsfestival en ’s avonds Live in Meppel In Concert.  ‘We willen door met Live in Meppel maar dan in een vernieuwde opzet. We zitten vol met nieuwe ideeën die we de komende tijd willen uitwerken’, zo zegt Gino Spijkerman. ‘Om spraakmakend te blijven gaan we op zoek naar nieuwe onderdelen. Ook gaan we kijken of we verbindingen kunnen leggen met andere evenementen waardoor we elkaar verder versterken.’

Opzet

Volgens de voorzitter van de organiserende stichting wordt na de komende editie van Live in Meppel naar alle facetten van het stadsfestival gekeken. ‘En bij een nieuwe opzet hoort misschien ook wel een ander tijdstip in het jaar’, aldus Spijkerman die daarmee aangeeft dat de evenementenkalender in Meppel in de zomer toch al behoorlijk gevuld is. ‘Spreiding van evenementen levert uiteindelijk meer evenwicht op.’ Of Live in Meppel al in 2018 in vernieuwde vorm terugkeert weet Spijkerman nog niet. ‘Het kan best zijn dat we een jaar overslaan om daarna met nieuwe ideeën terug te komen.’

Programma

Stadsfestival Live in Meppel vindt dit jaar in het tweede weekeinde van september dus voor het laatst in de huidige vorm plaats. Dat betekent op 8 september het Prinsengrachtconcert waarbij het Noordpool Orkest bekende Nederlandse artiesten begeleidt. Dit jaar zijn dat OG3NE, Stephanie Struijk, Kenn Besuijen, Gare du Nord en Jett Rebel.

Op zaterdag 9 september vindt overdag het KIDSfestival plaats met optredens van Brandweerman Sam en De Dikdakkers en is er ’s avonds Live In Meppel In Concert met optredens van Sven Hammond, Memphis Maniacs en De Dijk. ‘Wie de laatste editie van Live in Meppel ‘oude stijl’ wil meemaken, moet er dus nu bij zijn’, zegt Spijkerman die benadrukt dat de kaartverkoop voor zowel de vrijdag- als zaterdagavond de laatste weken een vlucht neemt.

Tickets voor Live in Meppel zijn online te bestellen via www.liveinmeppel.nl en op één van de vijf fysieke voorverkoopadressen in Meppel en Nijeveen.