‘Mogelijk volgend jaar geen Live in Meppel’

Meppel - Live in Meppel is toe aan de vijfde editie. De formule van het evenement is een groot succes. ‘Het Prinsengrachtconcert is sinds vanmorgen (maandag) uitverkocht’, zegt mede-organisator Arjan Jonkers.

Aan de succesformule komt wel een einde. Het is de laatste keer dat Live in Meppel in deze vorm gehouden gaat worden. ‘Het is natuurlijk nog steeds succesvol, maar het moet dat ook blijven’, vertelt organisator Gino Spijkerman. ‘Het Prinsengrachtconcert zal wel blijven bestaan. Dat is iets bijzonders.’

‘Het evenement is toe aan vernieuwing’, voegt Jonkers toe. In 2015 is het tweedaagse evenement al verplaatst van locatie, maar dat vindt de organisatie niet genoeg. ‘Het moet veranderen, willen we dat het door een nog breder publiek wordt gedragen. Dat kan betekenen dat het naar een ander moment gaat, of dat we de samenwerking zoeken met een ander evenement in Meppel.’ Er is ook nog een andere reden waarom ze toe zijn aan verandering. ‘We willen uit de drukte van het festivalseizoen. We kunnen bijvoorbeeld naar het voorjaar gaan’, aldus Gino Spijkermans, die vindt dat de Meppeler agenda in zomerseizoen vol genoeg staat.

Brainstormen

Wat er bij Live in Meppel gaat veranderen is nog onbekend. Spijkerman: ‘We hebben een aantal leuke ideeën, maar dat zit nog in de brainstormsessie. Er is nog niets concreets. We moeten kijken of het wel mag en of het haalbaar is.’ Het komende jaar gaat de organisatie flink nadenken over nieuwe concepten, om dan sterker terug te komen. ‘Dat is wel de bedoeling’, erkent Jonkers.

Behalve de veranderingen is het ook nog onbekend wanneer het evenement terugkeert. ‘Het is niet gezegd dat we er volgend jaar zijn, maar het is ook niet gezegd dat we er volgend jaar niet zijn’, zegt Jonkers. Anders gezegd: Het is mogelijk dat Live in Meppel volgend jaar even niet op het programma staat.

Voordat de gerenoveerde Live in Meppel zo ver is, is er uiteraard dit weekend eerst nog het lustrum. Vrijdagavond treden OG3NE, Gare Du Nord, Ken Besuijen, Stephanie Struijk en Jett Rebel op. Zij worden begeleid door het Noordpool Orkest, met dirigent Reinout Douma. ‘Het wordt een drukke vrijdag. Het is inmiddels uitverkocht’, zegt Jonkers. Volgens Gino Spijkerman is  het vooral na de vakantie hard gegaan met de kaartverkoop. ‘Het wordt gezellig druk.’

De volgende dag gaat het verder met het Kidsfestival en het afsluitende concert. Jonkers: ‘Er is zaterdag van alles te doen.’ Voor de kinderen komen de brandweer en FC Meppel Acrogymnastiek een demonstratie geven en geven de Dikdakkers en de band Poeha een optreden. Live in Meppel sluit dan, onderhand traditiegetrouw, af als het donker is boven Meppel met het concert. Sven Hammond komt langs, de Memphis Maniacs waren er ook al bij in 2015 en keren nu terug naar Meppel, terwijl de publiekstrekker één van de meest bekendste bands is van Nederland: De Dijk. ‘Het is een gevarieerd programma. Het gaat mooi worden en het is natuurlijk hopen op mooi weer’, sluit Arjan Jonkers af.