Moedig Voorwaarts wint streekderby tegen Samen Een

Wapserveen - Moedig Voorwaarts en Samen Een maakten er zondag een doelpuntrijke streekderby met twee verschillende speelstijlen van.

De tieners van de Wapserveense formatie zegevierden uiteindelijk over de routiniers van de Gietersen, die deze veldcompetitie voor het eerst in actie kwamen.

Eerste aanval

De eerste aanval van Moedig Voorwaarts met Wijbren Kuperus, die aantrad voor Roelof van Dalen, Wessel Greveling, Eva Thalen en Sylvia van Kampen kreeg van Samen Een Mark Gorte, Jitse Dijkstra, Barbara Dijkstra en Alita Bijl tegenover zich. De score werd in de eerste minuut geopend door Eva Thalen (kleine kans).

De eerste aanval van Samen Een met Rita van der Linde, Luciënne Woltman, Jan Scholten en Jacob Bijl trok de stand gelijk (1-1).

Doordat Samen Een vervolgens een voorsprong van 1-4 opbouwde, ging de tweede aanval van Moedig Voorwaarts met Saskia van Munster, Anouk Everts, Martijn Schrijver en Sander van Dalen met lege handen terug naar de verdediging.

Fysiek

Met 5-5 werkten de Wapserveners de achterstand weg. Samen Een overheerste in fysiek opzicht in de korfzone, terwijl Moedig Voorwaarts het meer van zijn snelheid moest hebben. Bij rust leidde Samen Een met 9-10.

Na de hervatting bouwden twee doelpunten van Jitse Dijkstra de voorsprong van de Gietersen tot drie punten uit: 9-12. Hierna begon de wedstrijd te kantelen.

Moedig Voorwaarts speelde beter in op het fysieke overwicht van Samen Een en boog de achterstand om in een voorsprong, die resulteerde in een overwinning van 17-14.

Doelpuntenmakers Moedig Voorwaarts: Eva Thalen (achtmaal, waaronder strafworp Sylvia van Kampen), Sylvia van Kampen (viermaal), Saskia van Munster (tweemaal), Sander van Dalen (tweemaal, waaronder strafworp Anouk Everts) en Wessel Greveling.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jitse Dijkstra (achtmaal), Mark Gorte (driemaal), Jacob Bijl (tweemaal) en Erik-Jan Slomp.